Esetleírások

Részlet Madocsai Eszter Shiatsu - Szemlélet és praxis című, a Scolar kiadónál megjelent könyvéből.

Péter vezető beosztású menedzser egy cégnél. Modern fiatalember, aki a hajtós, felelősségteljes munkanapok után figyelmet fordít a lazításra is. Szereti az aktív kikapcsolódást, fallabdázik, bowlingozik. Egy évvel ezelőtt megrándította a jobb vállát, azóta állandóan fáj, nem tudja rendesen használni, akadályozza a sportolásban. Sokszor ki kell hagynia a társaságot is jelentő testmozgást, nagyon bosszantja és szégyelli, hogy ilyen „kripli”. Sok orvosnál járt, gyógyszereket is szedett, krémeket is kipróbált. Gyógytornára is elment, csinálta a gyakorlatokat, de nem volt neki meggyőző a módszer, és nem tetszettek az ottani körülmények.

A terápia célzottan a Fa energia kiegyensúlyozására irányult. Az első részben mindig az egészleges állapotból kiindulva igyekeztem megteremteni a befogadás feltételeit. Sokszor szükség volt a Víz energiájának segítségével az idegrendszer csendesítésére, az aktív pörgés megszüntetése. A Fa kontrollját a tüdő és vastagbél meridiánok kezelése is jól segítette.

A jobb vállal a kezelés második felében foglalkoztam. Pontosítottuk a fájdalom helyét. Kiderült, hogy a hátsó és a felső részen vannak inkább az energiahiányos pontok, s elöl a feszültségek. A kyo pontok kezelésével, ami kifejezetten jól esett, csökkent a másik oldalon a fájdalom. A finom pólyakezelés után felszabadultak az ízületi hártyában a keménységek.

Péter minden kezelés után kifejezett javulást tapasztalt. A válla mozgatásakor sokkal nagyobb szabadságot és fájdalommentes mozgást észlelt. Visszatért a hite, hogy meggyógyul, de a kezelés után két-három nappal már újra jelentkeztek az ismert tünetek. Tanítottam neki Do-in gyakorlatokat, nemcsak kifejezetten a vállára koncentrálva, hanem a Fa elemhez tartozó speciális mozdulatokat is.

A negyedik alkalom után áttörés következett be, egy teljes hétig eltartott a kezelés utáni laza, fájdalommentes állapot. Ez fellelkesítette Pétert, és a következő kezelés előtti napon elment fallabdázni. Sajnos újra érezte az ismerős fájdalmat bizonyos mozdulatoknál. Másnap sok konkrét gondoskodásra volt szüksége a vállának, de a visszaesés nem tűnt súlyosnak, teste gyorsabban reagált a kezelésre, mint az első alkalmakkor. Még háromszor foglalkoztam vele, mire a tartós gyógyulás bekövetkezett.

 
Megosztom
 
Az iskola
Képzésnaptár
Képgalériák
Videofilmek
Jelentkezz most!
Rólunk írták
Gyakori kérdések
 

Masszázsképzések óraszámai
Kattintson a nagyobb méretért!

 

Nemzetközi Shiatsu Iskola | 1111 Budapest, XI. ker. Budafoki u. 9-11. I. em. 2. Tel.: +36-70-947-4012  |  info@shiatsu.hu

Impresszum | Sitemap | Jogi információk