Az aku-tape technika egy különböző izom és ízületi fájdalmak kezelését célzó rehabilitációs technika, ami biztosítja az érintett izom, ízület, kötőszövet stabilitását, miközben azok szabad mozgását nem gátolja.

Az acu-tape technika a kineziotape eljárás és a kínai gyógyászat szintézise, ami az ín, izom és kötőszöveti ragasztást kiegészíti a meridián-ragasztással, az akupunktúrás pontok ragasztásával és a szín terápiával.

A kineziotape módszer alapötletét a japán Kenzo Kase dolgozta ki a hetvenes években. Kórházi tapasztalatai során felismerte, hogy sok fájdalom az izmokat és az ízületeket körülvevő szövetek működési zavaraiból ered. E felismerés tudatában fejlesztette ki a kineziotape módszer alapelveit, azzal a céllal, hogy a test öngyógyító mechanizmusát támogassa a zavart területeken. A technika alapvető lényege, hogy a felragasztott szalag elemeli a bőrt az alatta lévő izomtól. Ennek következtében javul a nyirokkeringés, a vérkeringés és az energiakeringés, s mindez felgyorsítja a gyógyulási folyamatot. Kutatások és hosszantartó kísérletek után Kenzo Kase kifejlesztett egy speciális, a saját terápiás céljainak megfelelő kineziotape szalagot, melynek elasztikus tulajdonságai lehetővé teszik az izomműködés normalizálását.

Az acu-tape technika célja a fájdalom csökkentése, a mozgástartomány növelése, a rendellenes izomtónus normalizálása, az izomegyensúly helyreállítása, az ödémák és gyulladások csökkentése.

A szalagok hatóanyagoktól mentesek, hatásmechanizmusuk a szakszerű felhelyezésen alapul.

Az aku-tape kezelést a shiatsu terápia kiegészítéseként javasoljuk.

Ára a szalag méretétől és a felhelyezés nehézségétől függően 1.000-3.000 Ft.

Sokat ülsz? Fáradt a hátad, merev a nyakad?

Támogasd a feltöltődést, lazítást, a megújulást a do-in gyakorlataival!

Töltsd le az eBook sorozatot, és kezdd el használni a do-in-t még ma!

>