Alapítvány az európai szintű képzésért

A Magyar Shiatsu Alapítvány (MASA) 1999-ben alakult. Legfőbb célkitűzése a shiatsu magyarországi megismertetése, illetve a magas szintű képzés feltételeinek megteremtése.

Az alapítvány ennek érdekében megalapította a Budapesti Nemzetközi Shiatsu Iskolát (NSI), amely a Nemzetközi Shiatsu Hálózat (ISN) irányelveinek figyelembevételével, az Ausztriai Nemzetközi Shiatsu Iskola (I.S.S.Ö.) szakmai támogatásával európai szintű képzést nyújt.

Megvalósult célkitűzések

Az alapítvány az eltelt 15 évben sikeresen megteremtette a magyarországi shiatsu oktatás feltételeit. Alapfokon vagy professzionális gyógyítóként több száz résztvevő végzett a GYEMSZI által minősített tanfolyamokon, közülük több mint 70-en szereztek shiatsu-gyógyász diplomát, többen már maguk is oktatnak.

Lehetőségeinkhez mérten igyekszünk támogatást nyújtani a rászorulóknak. Havonta ingyenes bemutatót tartunk, többször szerveztünk szponzorált Családi shiatsu tanfolyamokat szülők, nagyszülők számára.

A shiatsu és az ahhoz kapcsolódó gyógyító eljárások megismertetése és elterjesztése érdekében alapvető kiadványok - két könyv DVD melléklettel, tanfolyami jegyzetek, rendszeres publikációk - megjelenését támogattuk.

Eleven kapcsolatot ápolunk neves külföldi szakemberekkel, akik rendszeresen tanítanak nálunk.

Találkozókat, konferenciát szerveztünk, nemzetközi konferenciákon rendszeresen részt veszünk.

Madocsai Eszter, Diego Sanchez és Wilfried Rappenecker
Európai Shiatsu Kongresszus, Kiental 2014

Megismertük és elfogadtuk a Nemzetközi Shiatsu Hálózat (ISN) kiáltványát és etikai kódexét, így 2014 őszén vendég tagként felvételt nyertünk a nemzeti shiatsu szövetségeket tömörítő szervezetbe.

Bencze László (MASA) és Frank Seemann (ISN)
Európai Shiatsu Kongresszus, Kiental 2014

 Meg akarod ismerni a shiatsut? 

>