A gyógymód – amit nemcsak kapni, adni is jó

SHIATSU

A shiatsu (siacu) a hagyományos kínai orvoslás (HKO) tudására és tapasztalataira épülő alternatív gyógyító eljárás. Segít megteremteni és fenntartani testünk energiakeringésének harmóniáját, ezáltal egészségünk megtartásának, különböző fájdalmaink, betegségeink gyógyításának hatékony eszköze.

AZ ÉRINTÉS EREJE

A shiatsu-terápiában alapvetően az akupunktúrás pontok és az azokat összekötő energiapályák (meridiánok) kezelése történik. A gyógyulást elősegítő változásokat nem tűszúrással, hanem érintéssel, nyomással valósítjuk meg. A megfelelő helyeken alkalmazott ujjnyomás a betegségek, tünetek kialakulásához vezető okokat igyekszik megszüntetni.

A shiatsu egyéb módszerei is fájdalommentesek, a kezelés kellemes élményt nyújt. Ez erősíti a terápia hatékonyságát, hiszen az ellazult, kényelmes állapot aktivizálja a paraszimpatikus idegrendszer regenerációs működését, s megteremti a gyógyulás feltételeit. 

Amit reméltem a shiatsutól, megkaptam

Mi történik, amikor shiatsu-kezelést adok? Nyugodtabb vagyok, lelassulok, amikor kezelek, már tudok a nyomások minőségére is figyelni. Koncentráltabb, összeszedettebb, frissebb vagyok kezelések után. Tartósan is megmarad a nyugodtabb állapot. Kevésbé szorongok a magánéletben is, hogy mi lesz, hogy lesz - tudom, hogy van egy kis terület, amivel jót tehetek és amit a saját kezemben érezhetek... Csökken a kiszolgáltatottság, tehetetlenség érzet - szavak, hangsúlyok nélkül jön létre a kapcsolat, kevesebb a félreértés. Szinte "magától nő a bizalom", az egymásra hangoltság közöttünk, hiszen valami egyszerű és jó történik velünk... Ez a bensőséges kapcsolat fenntartható – talán – a végső időkig. Titokban ezt reméltem a shiatsutól, és megkaptam. Asbóth Katalin

Asbóth Katalin

SZAKÉRTELEM

A vizsgázott shiatsu-gyógyászok négymodulos, 583 tanórás képzésen vesznek részt, ahol az elméleti tudás megszerzése mellett nagy hangsúllyal szerepel a gyakorlati tapasztalatok megszerzése, az érintéssel történő diagnózis és terápia gyakorlása. Készségszinten elsajátítják az egészleges érzékelést, a finom testi jelzések jelentését, az energiaáramlás harmonizálásának lehetőségeit, az érintésen keresztül megvalósuló támogató kommunikációt. 

SEGÍTŐ KAPCSOLAT

A shiatsu terápia a holisztikus szemléleten alapul, amely szerint nincs elválasztottság az ember testi, lelki, szellemi szintjei illetve életkörülményei között. A kezelés beszélgetéssel kezdődik, amelyben a shiatsu-gyógyász nem csak a tünetekre kérdez rá, hanem informálódik az életenergia különböző szinteken megnyilvánuló jellegzetességeiről is.

A kezelés az egész testet érinti, a shiatsu-gyógyász a beszélgetés és az érintéses állapotfelmérés alapján azokat a meridiánokat illetve akupunktúrás pontokat kezeli, amelyek a leghatékonyabban segítik a változást. A terápia kiegészülhet mozgásgyakorlatok (Do-in) megtanításával, vagy életmód illetve étkezési tanácsadással. A gyógyulni vágyó és a terapeuta között nélkülözhetetlen a bizalommal teli kapcsolat, a jó együttműködés, a felelősség közös vállalása.

EREDMÉNYESSÉG

Az Európai Shiatsu Szövetség megbízásából, a University of Leeds által készített Átfogó európai tanulmány eredményei tudományosan is igazolják a shiatsu hatékonyságát. Tartós változást általában 4-6 kezeléssel tudunk elérni, amely kúraszerűen, heti rendszerességgel történik. 

Az egészség megtartására, a betegségek kialakulásának megelőzésére irányuló kezelések ugyanakkor személyes igény szerint bármilyen időközönként, pl. kéthetente, havonta is igénybe vehetők.

Sokat ülsz? Fáradt a hátad, merev a nyakad?

Támogasd a feltöltődést, lazítást, a megújulást a do-in gyakorlataival!

Töltsd le az eBook sorozatot, és kezdd el használni a do-in-t még ma!

>