Öngyógyítás

Ma már sok ember számára természetes, hogy egészsége megőrzéséért illetve visszaállításáért maga is tegyen valamit. Egyre inkább világossá válik, hogy a szükséges változáshoz nem elég egy szakembert megkeresni, a gyógyulás folyamatát életmód- vagy életszemlélet-váltással, egészségtudatos gondolkodással is aktívan támogatni kell.

Legtöbbször a testi tünetek, fájdalmak azok, amik arra a felismerésre vezetnek, hogy a harmónia megbomlott. Tudjuk, melyik szerv érintett, amivel igazán dolgunk van, melyik az a testi funkció, ami tartósan akadályozott. Lehet, hogy öröklötten gyenge valamelyik, vagy az életünk eseményei feszültté tették. Mindkét végletes állapot betegségek okozója lehet. A do-in gyakorlatokkal megadhatjuk testünknek a segítséget az öngyógyításhoz. Forduljunk orvoshoz, ha komoly a probléma, de a do-int minden orvosi terápia mellett alkalmazhatjuk.

A legideálisabb, ha megelőzésre használjuk a do-in gyakorlatokat, minden keleti orvosláshoz tartozó módszer elsődlegesen erre épül.

DO-IN

A shiatsu terápiát hagyományosan a do-in gyakorlatok otthoni végzésével egészítik ki. A do-in egy japán önmasszázs technika, amely energiakeringésünk harmóniájának helyreállítására szolgál. A gyakorlatsorozat minden mozdulata egy bizonyos meridián illetve akupunktúrás pont célzott kezelésén alapul. A do-in kitartott mozdulatok, feszítések sorozatából, légzőgyakorlatokból és önmasszázsból áll, amelyek mind a testünkben áramló életenergia - japánul kí - harmonizálására szolgálnak.

Úgy is tekinthetjük a do-int, mint aktív meditációt, amelyben mozgásgyakorlatokon keresztül harmonizáljuk és felszabadítjuk a testünkben áramló életenergiát, s ezt a harmóniát tudatosságunk vezetésével, a bennünk lévő egység megteremtésével átélhetővé is tesszük. A gyakorlatok egyszerűek, minden korosztály bátran végezheti őket, nem szükséges hozzá előképzettség. Rendszeres használatukkal fejlődik test-tudatosságunk, elérhetjük, hogy a betegségekkel, stresszel, frusztrációval szemben ellenállóak legyünk, problémáinkat könnyebben megoldjuk, jól tudjunk koncentrálni, pihenni.

Sokat ülsz? Fáradt a hátad, merev a nyakad?

Támogasd a feltöltődést, lazítást, a megújulást a do-in gyakorlataival!

Töltsd le az eBook sorozatot, és kezdd el használni a do-in-t még ma!

>