Kismama shiatsu

Kismamák kezelése shiatsuval

A várandósság egy különleges állapot, melynek során a shiatsu kezeléssel a kismama és a baba jó közérzetét támogatjuk. A magzat növekedésének minden fázisában más és más módon segíti a shiatsu gyógyász ezt a folyamatot.

A várandósság elején fellépő émelygés, később a gerinc és a medence megváltozott terhelése miatti gyakori fájdalmak a shiatsu terápiával csökkenthetők.

A kezeléséhez mindenképpen képzett szakemberre van szükség, hiszen vigyázni kell a kényes egyensúly fenntartására. A vajúdás és a szülés folyamatát speciális technikákkal és pontok kezelésével tudjuk segíteni.


Baba shiatsu, shonishin és craniosacralis terápia

Már a gyermek korai fejlődési fázisában is megfigyelhetők energetikai egyensúlytalanságok, amelyek, ha azonnal kezeljük őket, nem alakulnak súlyosabb zavarokká. Az energetikai egyensúlytalanságok a motorikus vagy szenzorikus területeken fellépő eltérésektől kezdve a későbbi tanulási zavarokig többféleképpen is megnyilvánulhatnak. Pont a csecsemőknél és a kisgyermekeknél hozhat gyors javulást egy megfelelő kezelés. Ezáltal számos ilyen gyermek számára feleslegessé válik a speciális gyerek-gyógytorna, ami a gyermeknek és szülőnek egyaránt nagyon megterhelő lehet.

A kezelés során a terapeuta a baba shiatsut, a shonishint és a craniosacralis terápiát integráltan alkalmazza. A terápia magában foglalja a baba shiatsu megtanítását a szülőknek, hogy otthon is rendszeresen kezelhessék a gyermeket.

Baba shiatsu

A baba shiatsu során bizonyos meridiánok stimulálásával elérhetjük, hogy a csecsemő képessé váljon olyan mozgásokat is megcsinálni, amik korábban gondot okoztak.

Javulnak a csecsemőkori emésztési problémák, pl. az ún. “három hónapos kólika”, de egy sírós csecsemő is könnyebben megtalálja a középpontját, megnyugszik, s a kezelés hatására egyszerre jól érzi magát a fejlődéshez olyannyira szükséges hasonfekvésben, még ha ezt korábban nem is szerette.

A baba shiatsut újszülött kortól 18 hónapos korig ajánljuk.

Shonishin

A shonishin az akupunktúra egy nem invazív formája, ami speciálisan csecsemőknek és gyermekeknek szól. Japánban már az 1700-as évektől használják csecsemők és gyermekek kezelésére. Alapja a HKO, a jin-jang elmélet, az 5 elem tana. Figyelembe veszi a csecsemők fiziológiás és energetikai fejlődését.

A csecsemők energetikai rendszere még kialakulatlan születéskor. A kezelés támogatja a babák energetikai rendszerének fejlődését, az immunrendszer jó működését, a normál izomtónus kialakulását, a testi fejlődést. Számos probléma esetén ajánlott: alvászavarok, kólika, bőrkiütések, túlzott sírás, emésztési zavarok, légúti megbetegedések, fülproblémák, ágybavizelés.

A kezelés sajátossága hogy nagyon finom érintésekkel dolgozik, és maga a kezelés nagyon rövid, hiszen a csecsemők bioenergetikája nagyon gyors, ezért nem igényelnek hosszú kezelést. Tű helyett egy tompa eszközt használunk és a gyermek testén meghatározott reflexzónákon, meridiánokon és akupunktúrás pontokon simító, dörzsölő és ütögetős technikával kezelünk. A kezelés feloldja az energetikai blokkokat, segíti az immunrendszert aktiváló endorfin termelését, ami elősegíti a gyógyulást fizikai és érzelmi energetikai szinten egyaránt.

Árak

Egy alkalom 45 perc, minden további alkalom 25-30 perc, ára 10.000 Ft.. A problémától, állapottól függően egy-egy kezelés lehet hosszabb is. Rendszerint 3 egymást követő kezelés szükséges, heti rendszerességgel.

A 3 alkalmas baba shiatsu bérlet ára 26.000 Ft, mely 2 hónapig érvényes.

A terápia magában foglalja a baba shiatsu megtanítást is a szülőknek otthoni használathoz. Ehhez a rendelőben gyakorló babát biztosítunk, ill. a kezelés telefonnal felvehető. Babatakarót vagy textilpelenkát kérjük, hozzon magával.

Sokat ülsz? Fáradt a hátad, merev a nyakad?

Támogasd a feltöltődést, lazítást, a megújulást a do-in gyakorlataival!

Töltsd le az eBook sorozatot, és kezdd el használni a do-in-t még ma!

>