TOVÁBBKÉPZÉS, MESTERKURZUS A LEGKIVÁLÓBB HAZAI ÉS KÜLFÖLDI TANÁROK VEZETÉSÉVEL

Június 17-19.: SHIATSU A SZÍV ENERGIÁJÁVAL

Wilfried Rappenecker (Hamburg) tanfolyama

Wilfried európai hírű szakember, több alapvető mű szerzője, a három évente megrendezésre kerülő Európai Shiatsu Kongresszus elnök-alapítója, iskolánk egyik állandó vendégtanára. Nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy immár hatodik alkalommal fogadhatjuk Budapesten. Három asszisztenssel érkezik, akik maguk is tekintélyes iskolavezetők, shiatsu-oktatók, a velük való találkozás különleges lehetőség, hogy bepillantást nyerjünk abba, hol tart ma a shiatsu Európában. Kattints a képre és nézz meg egy hét és fél perces videót a 2013-as tanfolyamáról:

A tanfolyam leírása:

Az energiával teli szív nem csupán a keringési rendszer része, és nem csak érzelmeink sokaságát érzékeljük általa. A szív egyben a szervezet központi szabályozó szerve, és azon képességeink központja, amellyel érzékeljük a környezetünket, és amely rezonancia révén az energiát átéljük és érzékeljük.

Ha a szív szabad, akkor az ember szabadnak érzi magát, még akkor is, ha a külső körülmények nem azok. A gondolatok világosak, és könnyű értelmes módon összeegyeztetni a magunk és mások érdekeit. Mindnyájan törekszünk erre az állapotra. A nyíltszívűség azonban azt is jelenti, hogy a szívfájdalmat is át kell élnünk. Ez az élmény ébreszti a vágyat, hogy óvjuk a szívünket. Ezért meglehetősen bonyolult mechanizmusokat fejlesztünk ki, hogy megvédjük a szívünket. Mi magunk, és a partnereink is, akik hozzánk jönnek, a nyitottságra való törekvés illetve a védelem iránti vágy okozta feszültségben élünk.

A szív erős, nem szabad félnünk, hogy a shiatsuban közvetlenül vagy közvetetten megérintsük. A továbbképzés során megvizsgáljuk a tipikus védelmi mechanizmusokat, és olyan stratégiákat dolgozunk ki, amelyekkel érzékenyen és közvetlen módon dolgozhatunk a szívvel. A shiatsuban a tér, az együttérzés illetve a távolságtartás a kulcsa ennek. Ezek nem csak abban segítenek, hogy tisztán lássunk és a szív tisztaságát megőrizzük, hanem hogy a kezelés a saját szívünket is megérinthesse.

A képzés tartalma:

 • Az ember és a szív helyzete
 • Miért hordozunk lelki fájdalmat a szívünkben?
 • A 6 irány, amelyben a szív energiája szabadon akar rezegni
 • Hogyan tudunk a kezelés során ezekkel a helyekkel dolgozni: napfonat/rekeszizom, alkar+csukló, a torok és a nyak, valamint a lapockák közötti terület
 • Direkt és lokális munka szívvel
 • Rezonanciaterületek keresése
 • A tér, az együttérzés és a távolságtartás fontossága
 • Amikor a szívünkben magunk is megérintődünk
 • Mit kezdjünk a kezelés során a súlyos érzelmekkel és érzelmi kifakadásokkal

Időpont:

 • 2022. június 17-19.

Pénteken és szombaton 10-18, vasárnap 9-16 óráig.

Részvételi díjak:

Első részlet, amivel biztosíthatod a helyed a csoportban: 30.000 Ft. Ezt a jelentkezéskor, de legkésőbb február 15-ig kérjük befizetni. Érdemes minél előbb jelentkezni, mert nagy érdeklődésre számíthatunk, és a jelentkezés sorrendjében max. 22 főt tudunk fogadni!

JELENTKEZEM

Kedvezményes részvételi díj április 15-ig a Magyar Shiatsu Társaság tagjainak, az iskola jelenlegi tanulóinak, valamint azoknak, akik elvégezték nálunk mind a 4 modult: 92.000 Ft.

Részvételi díj április 15. után: 97.000 Ft, 290 €. A tanfolyami díjat illetve az előleget az alábbi számlaszámra kérjük:

Madocsai Eszter, MagNet Bank
Számlaszám: 16200010-10099788
IBAN: HU32 1620 0010 1009 9788 0000 0000
SWIFT: HBWEHUHB

A tanfolyamot azoknak ajánljuk, akik legalább a II. modult megkezdték vagy elvégezték. A tanfolyam a Magyar Shiatsu Társaság által 27 tanórában elismert képzés.


A CSONT- ÉS IZOMRENDSZER - A TESTTARTÁS EGYENSÚLYA

Herbert Wiesenhofer (Ausztria) tanfolyama

Ezen a tanfolyamon a testtartás kulcsfontosságú kérdéseivel fogunk foglalkozni és megtanuljuk, hogy hogyan tudjuk az ezzel kapcsolatos problémákat hatékonyan diagnosztizálni és kezelni.

A tanfolyam témái:

 • Sat Chit Ananda*
 • A súlypont erővonalai
 • A test elülső és hátsó tipológiája
 • A csontváz tengelyei és a végtagok
 • Kompakció és dekompakció
 • Fontos helyek a testen: az ílio-sacrális ízület, a sterno-clavikuláris ízület, a nyakszirtcsont és az atlasz kapcsolata, a lumbális 5. csigolya és a keresztcsont kapcsolata
 • Kulcsfontosságú csigolyák: az 5. nyakcsigolya, a 4. hátcsigolya és a 3. ágyéki csigolya
 • A lábfej és az ugró ízület
 • Energia-impulzus és recoil
 • A MET módszer új használata

* A Sat-chit-ananda egy szanszkrit kifejezés, amely leírja a valóság természetét, ahogyan azt a hindu és a joogi filozófia megfogalmazza. Egyesek úgy vélik, hogy a sat-chit-ananda ugyanaz, mint Isten vagy Brahman (abszolút valóság). Mások kifejezésként, a létezés egysége és teljessége megvalósításával kapcsolatos tapasztalatok leírására használják.

Megszerezhető gyakorlati készségek: tájékozódás a test jelei között, a függőleges és vízszintes síkok összehangolása.

Herbertet már jól ismerjük, érdemes tőle tanulni. Ő alapította az osztrák Shen Shiatsu Akadémiát, ami shiatsu-gyógyászok továbbképzésére szakosodott, és ötvözi a keleti meridián-kezeléseket a nyugati orvosláshoz tartozó oszteopátiával.

A képre kattintva megnézhetitek a videót, amiben a tanfolyam témáiról beszél:

Időpont:

 • Hamarosan

Pénteken és szombaton 10-18, vasárnap 10-17 óráig.

Részvételi díjak:

Első részlet, amivel biztosíthatod a helyed a csoportban: 30.000 Ft. Ezt a jelentkezéskor, de legkésőbb június 10-ig kérjük befizetni. Az elmaradó novemberi tanfolyamra befizetett előleg erre a tanfolyamra is érvényes!

Kedvezményes részvételi díj július 15-ig a Magyar Shiatsu Társaság tagjainak, az iskola jelenlegi tanulóinak, valamint azoknak, akik elvégezték nálunk mind a 4 modult: 73.000 Ft.

Részvételi díj július 15. után: 81.000 Ft. A tanfolyami díjat az alábbi számlaszámra kérjük:

Madocsai Eszter, MagNet Bank
Számlaszám: 16200010-10099788
IBAN: HU32 1620 0010 1009 9788 0000 0000
SWIFT: HBWEHUHB

A tanfolyamot azoknak ajánljuk, akik legalább a II. modult megkezdték vagy elvégezték. A tanfolyam a Magyar Shiatsu Társaság által 27 tanórában elismert képzés.

Jelentkezés: info@shiatsu.hu


 Meg akarod ismerni a shiatsut? 

>