Továbbképzések

TOVÁBBKÉPZÉS, MESTERKURZUS A LEGKIVÁLÓBB HAZAI ÉS KÜLFÖLDI TANÁROK VEZETÉSÉVEL


Június 17-19.: SHIATSU A SZÍV ENERGIÁJÁVAL

Wilfried Rappenecker (Hamburg) tanfolyama

Wilfried európai hírű szakember, több alapvető mű szerzője, a három évente megrendezésre kerülő Európai Shiatsu Kongresszus elnök-alapítója, iskolánk egyik állandó vendégtanára. Nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy immár hatodik alkalommal fogadhatjuk Budapesten. Három asszisztenssel érkezik, akik maguk is tekintélyes iskolavezetők, shiatsu-oktatók, a velük való találkozás különleges lehetőség, hogy bepillantást nyerjünk abba, hol tart ma a shiatsu Európában. Kattints a képre és nézz meg egy hét és fél perces videót a 2013-as tanfolyamáról:

A tanfolyam leírása:

Az energiával teli szív nem csupán a keringési rendszer része, és nem csak érzelmeink sokaságát érzékeljük általa. A szív egyben a szervezet központi szabályozó szerve, és azon képességeink központja, amellyel érzékeljük a környezetünket, és amely rezonancia révén az energiát átéljük és érzékeljük.

Ha a szív szabad, akkor az ember szabadnak érzi magát, még akkor is, ha a külső körülmények nem azok. A gondolatok világosak, és könnyű értelmes módon összeegyeztetni a magunk és mások érdekeit. Mindnyájan törekszünk erre az állapotra. A nyíltszívűség azonban azt is jelenti, hogy a szívfájdalmat is át kell élnünk. Ez az élmény ébreszti a vágyat, hogy óvjuk a szívünket. Ezért meglehetősen bonyolult mechanizmusokat fejlesztünk ki, hogy megvédjük a szívünket. Mi magunk, és a partnereink is, akik hozzánk jönnek, a nyitottságra való törekvés illetve a védelem iránti vágy okozta feszültségben élünk.

A szív erős, nem szabad félnünk, hogy a shiatsuban közvetlenül vagy közvetetten megérintsük. A továbbképzés során megvizsgáljuk a tipikus védelmi mechanizmusokat, és olyan stratégiákat dolgozunk ki, amelyekkel érzékenyen és közvetlen módon dolgozhatunk a szívvel. A shiatsuban a tér, az együttérzés illetve a távolságtartás a kulcsa ennek. Ezek nem csak abban segítenek, hogy tisztán lássunk és a szív tisztaságát megőrizzük, hanem hogy a kezelés a saját szívünket is megérinthesse.

A képzés tartalma:

 • Az ember és a szív helyzete
 • Miért hordozunk lelki fájdalmat a szívünkben?
 • A 6 irány, amelyben a szív energiája szabadon akar rezegni
 • Hogyan tudunk a kezelés során ezekkel a helyekkel dolgozni: napfonat/rekeszizom, alkar+csukló, a torok és a nyak, valamint a lapockák közötti terület
 • Direkt és lokális munka szívvel
 • Rezonanciaterületek keresése
 • A tér, az együttérzés és a távolságtartás fontossága
 • Amikor a szívünkben magunk is megérintődünk
 • Mit kezdjünk a kezelés során a súlyos érzelmekkel és érzelmi kifakadásokkal

Időpont:

 • 2022. június 17-19.

Pénteken és szombaton 10-18, vasárnap 9-16 óráig.

Részvételi díjak:

Első részlet, amivel biztosíthatod a helyed a csoportban: 30.000 Ft. Ezt a jelentkezéskor, de legkésőbb február 15-ig kérjük befizetni. Érdemes minél előbb jelentkezni, mert nagy érdeklődésre számíthatunk, és a jelentkezés sorrendjében max. 22 főt tudunk fogadni!

JELENTKEZEM

Kedvezményes részvételi díj április 15-ig a Magyar Shiatsu Társaság tagjainak, az iskola jelenlegi tanulóinak, valamint azoknak, akik elvégezték nálunk mind a 4 modult: 92.000 Ft.

Részvételi díj április 15. után: 97.000 Ft, 290 €. A tanfolyami díjat illetve az előleget az alábbi számlaszámra kérjük:

Madocsai Eszter, MagNet Bank
Számlaszám: 16200010-10099788
IBAN: HU32 1620 0010 1009 9788 0000 0000
SWIFT: HBWEHUHB

A részvétel lemondására a tanfolyam előtt 4 héttel van lehetőség. Ekkor a befizetett összeg 80%-át egy másik képzésbe beszámítjuk. A résztvevő változtatására a tanfolyam kezdő napjáig lehetőséget adunk.

A tanfolyam angol nyelven zajlik, tolmácsolást biztosítunk. Azoknak ajánljuk, akik legalább a II. modult megkezdték vagy elvégezték. A tanfolyam a Magyar Shiatsu Társaság által 27 tanórában elismert képzés.


2022. augusztus 6-7.: INTEGRÁLT BODYWORK TANFOLYAM - A gerinc thoracalis szakasza
Vezeti: Darin Ági és Gulyás Viktor

Szívből ajánljuk integrált bodywork kurzusunkat bármilyen bodywork modalitásban jártas szakembereknek, pl. shiatsu-gyógyászoknak vagy tanulóknak, masszázs terapeutáknak (svéd, thai, yumeiho, tui na, stb), gyógymasszőröknek, gyógytornászoknak.

Az integrált elnevezés arra utal, hogy igyekszünk összehozni, illetve együtt alkalmazni a keleti és nyugati gyógyászatban alkalmazott bodywork koncepciókat, technikákat. Az integrált megközelítéssel a kezelések teljesebbek lehetnek, az emberi szervezetre, testre sokoldalúan, holisztikusan tudunk ránézni, ki tudjuk választani az adott emberhez illő megfelelő kezelési elveket, technikákat. Pl. adott térdprobléma esetében helye lehet mechanikus, strukturális technikának (pontosan tudom, mi a diszfunkció, és annak kezelésére kiválasztok egy adott technikát), de ugyanezt a problémát meg tudom közelíteni energetikai szempontból is, pl. akupresszúrás pontkombinációval, akár a térdtől távolabbi akupresszúrás pontok kezelésével.

Az elméleti és technikai ismeretek bővítésén belül kiemelt célunk annak bemutatása, hogy hogyan függ össze a fascia-hálózatunk a keleti orvoslásból ismert energetikai rendszerünkkel, kiemelten a meridián rendszerrel. Ez a tudás kulcsfontosságú annak megértéséhez, hogy miért lehet elérni adott testrész (pl. váll) állapotának javulását tőle távolabb lévő területek kezelésével is.

Az augusztusi tanfolyamon a gerinc thoracalis szakaszának integrált kezelési lehetőségeivel ismerkedhetsz meg. Hogy miért ezzel kezdjük? Mert a mellkasi üregben találhatóak a keleti és nyugati orvoslás szempontjából is kiemelt fontosságú belső szerveink, a tüdő és a szív. Továbbá tapasztalatunk szerint sokan fordulnak segítségéért az ehhez a területhez köthető problémákkal,  pl. magas vérnyomás, lapockák közötti feszültség, fájdalom, vissza-visszatérő felső légúti fertőzések, a felső háti szakasz stressz miatti feszültsége, szorongás.

A KÉTNAPOS TANFOLYAM TEMATIKÁJA:

1. nap:

 • Az integrált bodywork elméleti háttere nyugati ill. keleti gyógyászati szempontból
 • Szellemi ráhangolódás gyakorlása
 • A kliens kikérdezése kezelés előtt
 • Előkészítő kezelés
 • Ringatástechnikák
 • Nyújtástechnikák

2. nap:

 • A thoracalis szakasz fasciarendszerének kezelése
 • Akupresszúrás pontok kezelése, nyomástechnikák

A tanfolyam végén tanúsítványt állítunk ki azoknak, akik megvásárolták az online tanfolyamot és részt vettek a két napos személyes tanfolyamon.

Időpont: augusztus 6-7., mindkét nap 10-19 óráig.

RÉSZVÉTELI DÍJAK:

Kedvezményes részvételi díj, ha megvásároltad az online tanfolyamot: 20.000 Ft. Ha csak egyik napra tudsz jönni 12.000 Ft/nap.

Befizetési határidő: július 1.

Az online tanfolyamot itt éred el: https://shiatsu.hu/online/integralt-bodywork-i/

Akkor is részt vehetsz az élő tanfolyamon, ha nem vásároltad meg az online képzést. Részvételi díj ebben az esetben július 1-ig 56.000 Ft, utána 60.000 Ft. A helyedet 20.000 Ft befizetésével biztosíthatod. Ha részt vettél egy élő kétnapos tanfolyamon, akkor az online tanfolyamot féláron, azaz 24.500 Ft-ért vásárolhatod meg.

A tanfolyami díjat illetve az előleget az alábbi számlaszámra kérjük:

Magyar Shiatsu Alapítvány, UniCredit Bank
Számlaszám: 10918001-00000028-60670007
IBAN: HU68 1091 8001 0000 0028 6067 0007
SWIFT: BACXHUHB

HELYSZÍN:

Nemzetközi Shiatsu Iskola
1111 Budapest, Budafoki u. 9-11.

Vidékről érkezőknek kedvezményes szálláslehetőséget biztosítunk az iskolában.

JELENTKEZÉS:
telefonon vagy sms-ben: 70-947-4012
e-mailben: info@shiatsu.hu


Október 22-23.: DO-IN HÉTVÉGE - Fókuszban a tüdő (a légutak), a gyomor (reflux problémák) és az immunrendszer

Vezeti Madocsai Eszter és Darin Ági

Szeretettel  várunk,

 • ha érdekel, milyen gyakorlatokkal támogathatnád a tüdő, a gyomor és az immunrendszer megfelelő működését,
 • ha hallottál a do-in öngyógyításról és szakértő segítséggel kipróbálnád,
 • ha ismersz már do-in gyakorlatokat és szívesen tanulnál újakat,
 • ha nyitott vagy arra, hogy két napot magadra áldozz.
Nemzetközi Shiatsu Iskola

A hétvége témái:

 • Speciális gyakorlatok a tüdő, a gyomor és az immunrendszer harmonizálására
 • A hara jelentősége, kapcsolat-építés a központtal
 • A keleti orvoslás, az öngyógyítás elmélete
 • Speciális gyakorlatok a résztvevők igényeinek megfelelően (különböző testrészekre, betegségekre)
 • A gyakorlatok, mozdulatok hatásmechanizmusa, mit-miért csinálunk
 • Széken végezhető gyakorlatok

Időpont: Szombaton és vasárnap 10-től 18 óráig

RÉSZVÉTELI DÍJ: 39.000 Ft

A tanfolyam díját az alábbi számlaszámra kérjük:
Nemzetközi Shiatsu Iskola, Unicredit Bank
Számlaszám: 10918001-00000080-23530016
IBAN: HU90 1091 8001 0000 0080 2353 0016
SWIFT: BACXHUHB

A résztvevők 25% kedvezménnyel juthatnak hozzá az online tartalmakhoz a hétvége után két héten keresztül.

HELYSZÍN:

Nemzetközi Shiatsu Iskola
1111 Budapest, Budafoki u. 9-11.

Vidékről érkezőknek kedvezményes szálláslehetőséget biztosítunk az iskolában.

JELENTKEZÉS:
telefonon vagy sms-ben: 70-947-4012
e-mailben: info@shiatsu.hu

A tanfolyam nagyszerű alkalom, hogy személyesen találkozhass do-in tanárokkal és do-in gyakorlókkal!


 Meg akarod ismerni a shiatsut? 

>