Továbbképzések

TOVÁBBKÉPZÉS, MESTERKURZUS A LEGKIVÁLÓBB HAZAI ÉS KÜLFÖLDI TANÁROK VEZETÉSÉVEL


Október 2-4.: TANÁRTRÉNING

Október elején egy olyan tanfolyamot indítunk, ami az alapkezelés tanítására készít fel. Megbeszéljük, hogy miért úgy van felépítve az alapkezelés, ahogy azt te is tanultad, hogyan kell csoportot vezetni, mire kell figyelni a tanításkor, milyen nehézségek adódhatnak. Gyakorlatban is kipróbálhatod magad, mert mindenki megtanít egy-két részt a csoportnak. Ezt videóra is felvesszük, amit majd elküldünk neked, így visszanézheted magad hogy utólag is tanulhass belőle. Kapsz egy részletes jegyzetet, melyben óráról-órára szerepel a tematika, az elmélet és a gyakorlat részletes leírása.

Ha te is fontosnak tartod, hogy minél többen megismerjék

 • az érintés-érintettség pozitív hatását,
 • a testtudatosság fontosságát,
 • az egészségmegőrzés új lehetőségét,
 • az embertársi támogatás nagyszerűségét,

akkor vágj bele. Mutasd meg a körülötted élőknek a shiatsu útját. Mi hiszünk benne, hogy ez az út a harmónia felé visz. Gyere, segítünk az elindulásban!

Időpont:

 • Október 2-4.

Pénteken és szombaton 9-18, vasárnap 9-17 óráig.

Részvételi díj: 67.000 Ft.

Az ár tartalmazza a részletes tanterv és tanmenet, valamint a videó-felvétel árát. A tanfolyam elvégzése után felkerülsz a Shiatsu Iskola honlapjára, az Alaptanfolyami oktatók közé. Aki tőled tanul, annak elfogadjuk az alapképzését és folytathatja nálunk a tanulást az I. modulon.

A tanfolyamra jelentkezés feltétele a shiatsu-gyógyász záróvizsga tanúsítvány, illetve elfogadjuk a megkezdett vagy befejezett 4. modult is. Kis létszámú csoportot indítunk, hogy mindenki elegendő figyelmet és gyakorlási lehetőséget kapjon. Túljelentkezés esetén a csoportba kerüléskor előnyt élvez, aki asszisztensként már részt vett az iskolai oktatásban.

A tanfolyami díjat az alábbi számlaszámra kérjük:

Madocsai Eszter, MagNet Bank
Számlaszám: 16200010-10099788
IBAN: HU32 1620 0010 1009 9788 0000 0000
SWIFT: HBWEHUHB


Május 14-16.: A CSONT- ÉS IZOMRENDSZER - A TESTTARTÁS EGYENSÚLYA

Herbert Wiesenhofer (Ausztria) tanfolyama

Ezen a tanfolyamon a testtartás kulcsfontosságú kérdéseivel fogunk foglalkozni és megtanuljuk, hogy hogyan tudjuk az ezzel kapcsolatos problémákat hatékonyan diagnosztizálni és kezelni.

A tanfolyam témái:

 • Sat Chit Ananda*
 • A súlypont erővonalai
 • A test elülső és hátsó tipológiája
 • A csontváz tengelyei és a végtagok
 • Kompakció és dekompakció
 • Fontos helyek a testen: az ílio-sacrális ízület, a sterno-clavikuláris ízület, a nyakszirtcsont és az atlasz kapcsolata, a lumbális 5. csigolya és a keresztcsont kapcsolata
 • Kulcsfontosságú csigolyák: az 5. nyakcsigolya, a 4. hátcsigolya és a 3. ágyéki csigolya
 • A lábfej és az ugró ízület
 • Energia-impulzus és recoil
 • A MET módszer új használata

* A Sat-chit-ananda egy szanszkrit kifejezés, amely leírja a valóság természetét, ahogyan azt a hindu és a joogi filozófia megfogalmazza. Egyesek úgy vélik, hogy a sat-chit-ananda ugyanaz, mint Isten vagy Brahman (abszolút valóság). Mások kifejezésként, a létezés egysége és teljessége megvalósításával kapcsolatos tapasztalatok leírására használják.

Megszerezhető gyakorlati készségek: tájékozódás a test jelei között, a függőleges és vízszintes síkok összehangolása.

Herbertet már jól ismerjük, érdemes tőle tanulni. Ő alapította az osztrák Shen Shiatsu Akadémiát, ami shiatsu-gyógyászok továbbképzésére szakosodott, és ötvözi a keleti meridián-kezeléseket a nyugati orvosláshoz tartozó oszteopátiával.

A képre kattintva megnézhetitek a videót, amiben a tanfolyam témáiról beszél:

Időpont:

 • Május 14-16.

Pénteken és szombaton 10-18, vasárnap 10-17 óráig.

Részvételi díjak:

Első részlet, amivel biztosíthatod a helyed a csoportban: 30.000 Ft. Ezt a jelentkezéskor, de legkésőbb március 12-ig kérjük befizetni. Az elmaradó novemberi tanfolyamra befizetett előleg erre a tanfolyamra is érvényes!

Kedvezményes részvételi díj április 16-ig a Magyar Shiatsu Társaság tagjainak, az iskola jelenlegi tanulóinak, valamint azoknak, akik elvégezték nálunk mind a 4 modult: 73.000 Ft.

Részvételi díj április 16. után: 81.000 Ft. A tanfolyami díjat az alábbi számlaszámra kérjük:

Madocsai Eszter, MagNet Bank
Számlaszám: 16200010-10099788
IBAN: HU32 1620 0010 1009 9788 0000 0000
SWIFT: HBWEHUHB

A tanfolyamot azoknak ajánljuk, akik legalább a II. modult megkezdték vagy elvégezték. A tanfolyam a Magyar Shiatsu Társaság által 27 tanórában elismert képzés.


2022. június 17-19.: SHIATSU A SZÍV ENERGIÁJÁVAL

Wilfried Rappenecker (Hamburg) tanfolyama

Az energiával teli szív nem csupán a keringési rendszer része, és nem csak érzelmeink sokaságát érzékeljük általa. A szív egyben a szervezet központi szabályozó szerve, és azon képességeink központja, amellyel érzékeljük a környezetünket, és amely rezonancia révén az energiát átéljük és érzékeljük.

Ha a szív szabad, akkor az ember szabadnak érzi magát, még akkor is, ha a külső körülmények nem azok. A gondolatok világosak, és könnyű értelmes módon összeegyeztetni a magunk és mások érdekeit. Mindnyájan törekszünk erre az állapotra. A nyíltszívűség azonban azt is jelenti, hogy a szívfájdalmat is át kell élnünk. Ez az élmény ébreszti a vágyat, hogy óvjuk a szívünket. Ezért meglehetősen bonyolult mechanizmusokat fejlesztünk ki, hogy megvédjük a szívünket. Mi magunk, és a partnereink is, akik hozzánk jönnek, a nyitottságra való törekvés illetve a védelem iránti vágy okozta feszültségben élünk.

A szív erős, nem szabad félnünk, hogy a shiatsuban közvetlenül vagy közvetetten megérintsük. A továbbképzés során megvizsgáljuk a tipikus védelmi mechanizmusokat, és olyan stratégiákat dolgozunk ki, amelyekkel érzékenyen és közvetlen módon dolgozhatunk a szívvel. A shiatsuban a tér, az együttérzés illetve a távolságtartás a kulcsa ennek. Ezek nem csak abban segítenek, hogy a tisztán lássunk és a szív tisztaságát megőrizzük, hanem hogy a kezelés a saját szívünket is megérinthesse.

A képzés tartalma:

 • Az ember és a szív helyzete
 • Miért hordozunk lelki fájdalmat a szívünkben?
 • A 6 irány, amelyben a szív energiája szabadon akar rezegni
 • Hogyan tudunk a kezelés során ezekkel a helyekkel dolgozni: napfonat/rekeszizom, alkar+csukló, a torok és a nyak, valamint a lapockák közötti terület
 • Direkt és lokális munka szívvel
 • Rezonanciaterületek keresése
 • A tér, az együttérzés és a távolságtartás fontossága
 • Amikor a szívünkben magunk is megérintődünk
 • Mit kezdjünk a kezelés során a súlyos érzelmekkel és érzelmi kifakadásokkal

Időpont:

 • 2022. június 17-19.

Pénteken és szombaton 10-18, vasárnap 10-17 óráig.

Részvételi díjak:

Első részlet, amivel biztosíthatod a helyed a csoportban: 30.000 Ft. Ezt a jelentkezéskor, de legkésőbb február 15-ig kérjük befizetni.

Kedvezményes részvételi díj április 15-ig a Magyar Shiatsu Társaság tagjainak, az iskola jelenlegi tanulóinak, valamint azoknak, akik elvégezték nálunk mind a 4 modult: 92.000 Ft.

Részvételi díj április 15. után: 97.000 Ft. A tanfolyami díjat az alábbi számlaszámra kérjük:

Madocsai Eszter, MagNet Bank
Számlaszám: 16200010-10099788
IBAN: HU32 1620 0010 1009 9788 0000 0000
SWIFT: HBWEHUHB

A tanfolyamot azoknak ajánljuk, akik legalább a II. modult megkezdték vagy elvégezték. A tanfolyam a Magyar Shiatsu Társaság által 27 tanórában elismert képzés.

 Meg akarod ismerni a shiatsut? 

>