II. modul – 144 tanóra

Az Európai Shiatsu Szövetség (ESF) irányelvei szerint az első két modul elvégzése szükséges ahhoz, hogy valaki elkezdhesse a gyógyító praxist. Ehhez Magyarországon a GYEMSZI (korábban ETI) -ben szakvizsgát kell tenni. A shiatsu az AMM, az Alternatív Mozgás és Masszázsterapeuta szakhoz tartozik. A vizsgához szükséges igazolást a szakképzés elvégzése után állítjuk ki.

A képzés anyaga, II. modul:

 • a Masunaga-féle meridián-rendszer
 • kezelés ülő és oldalt fekvő helyzetben
 • hátdiagnózis
 • a térd, a láb és a könyök használata a kezelésben
 • holisztikus keleti diagnózis, és annak használata
 • nyújtási technikák
 • hara-koncentráció, önfejlesztő technikák, elmélyülési és érzékelési gyakorlatok
 • Do-in és Chi Kung gyakorlatok

A II. modul időpontjai, 2021 tavaszi félév:

 • február 19-21.
 • március 19-21.
 • április 16-18.
 • május 21-23.
 • június 18-20.

Pénteken 16-20, szombaton 9-19, vasárnap 9-17 óráig.

Igazolás:

Akik maguk miatt jönnek, mert a családjuk és saját maguk egészségét szeretnék támogatni, megőrizni, akik egyfajta önismereti útnak tekintik a shiatsut, vagy akik a tanfolyam végéig nem akarják vagy nem tudják az alábbi feltételeket teljesíteni, azoknak a modulon való részvételről igazolást állítunk ki, ha nem hiányzott többet 20 óránál. Így folytathatja a tanulmányait, és akár mind a 4 modult elvégezheti. Ha később mégis szeretne vizsgázni, akkor a feltételek más időpontban való teljesítésére lehetőséget biztosítunk.

Tanúsítvány:

Akik egy új szakmát, hivatást, szeretnének elsajátítani azoknak a modul végén az alábbi feltételek teljesítése esetén állítunk ki tanúsítványt:

 • Az iskolai gyakorlásokon kívül 30 kezelést elvégez és jegyzőkönyvez
 • A félév alatti 5 tesztet legalább 60%-on teljesíti
 • Az elméleti anyaggal kapcsolatos rövid esszét megírja
 • 20 óránál többet nem hiányzik
 • A félév végi záró tesztet és a kezelési gyakorlatot legalább 60%-on teljesíti
 • Sajátélményű tapasztalatot szerez shiatsu terápiában az iskola rendelőjében

Az igazolás és a tanúsítvány kiállításának feltétele továbbá a tanfolyami díj kiegyenlítése.

A csoda, amiért hozzátok kellett jönnöm

Kedves Eszter, Ági és Cili! Lehet, hogy nem egyszerű megfogalmazni, hogy mit kerestem én nálatok és mit találtam, tanultam. Ugyanúgy nem egyszerű, mint ahogy az egyes szemeszterek végén tudni véltem, hogy mit tanultam, pedig csak a legvégére állt össze, hogy mi is az a csoda, amiért hozzátok kellett jönnöm, mert nagy valószínűséggel máshol nem kaphattam volna meg. Ez az esszenciális érintés varázsa. Én ezt tanultam négy szemeszteren keresztül, Ezt csiszoltátok aprólékos kitartással bennünk, míg hosszú idő és gyakorlat után elsajátítottuk. Én abban a kiváltságos helyzetben vagyok, hogy sok helyen tanulhattam sokat. Külföldön és Magyarországon. Fantasztikus kezeléseket, látványos fogásokat és nagyszerű elméleteket. De ezek a nagyszerű kezelések, fogások ez érintés nélkül csak puszta testgyakorlás, míg az esszenciális érintés birtokában a legegyszerűbb kezelés is csodává válik. Amikor a vendégeink tágra nyílt szemmel kelnek fel "Hát ez hogy csinálta?" kérdéssel. Ez az érintés, ez a megfoghatatlan és megfogalmazhatatlan nagy jó a lényeg. A semmi és minden. Mert nélküle a minden is semmi és vele a semmi is minden, minden kaput megnyitó csoda. Ha az ember elsajátította, minden érintés: egy szó, egy hang, egy mosoly, vagy testtartás akár, bármi. Ennek a magját hoztam el az alaptanfolyamról, és ezért kellett újra meg újra eljönnöm, mert újra és újra visszahozott, hogy végül kiteljesedjen a kezetek alatt és hogy teljesen megváltoztassa az életemet. És ha most csak annyit írok: köszönöm, az olyan semmi — és mégis minden. Tóni

Tóni

Részvételi díj: 200.000 Ft (1.388 Ft/tanóra), melyet a jelentkezéskor kérünk befizetni.

Részletfizetés esetén a részvételi díj 5x42.000 Ft, melynek első részletét a jelentkezéskor, a fennmaradó 4 részletet pedig a tanfolyam első négy hétvégéjén kérjük befizetni.

A tanfolyam díját az alábbi számlaszámra kérjük:
Nemzetközi Shiatsu Iskola, Unicredit Bank
Számlaszám: 10918001-00000080-23530016
IBAN: HU90 1091 8001 0000 0080 2353 0016
SWIFT: BACXHUHB

A csoportban való részvétel elkötelezettséget jelent, a teljes képzési díjat ki kell fizetni akkor is, ha hiányzol valamelyik óráról. A hiányzást egy későbbi félév során díjmentesen pótolhatod.

Lemondás esetén a befizetett díj 80%-át egy későbbi tanfolyam árába beszámítjuk.

Kedvezmények:

A tanfolyami díj tartalmazza a jegyzet és az oktatófilmek árát.

A tanfolyam résztvevői a képzési idő alatt Áginál, Zolinál és Viktornál 25% kedvezménnyel vehetnek igénybe shiatsu-kezeléseket.

A tanfolyam résztvevői ötalkalmas do-in bérletet kapnak, melyet a képzési idő alatt lehet igénybe venni.

A tanfolyam hétvégéin pénteken 14 órától minden résztvevőnek tanári vezetéssel ingyenes gyakorlást biztosítunk.

15.000 Ft-os regisztrációs díj ellenében ismétlési lehetőséget biztosítunk korábbi csoporttagoknak minden tanfolyami hétvégén, amennyiben azt az aktuális csoport létszáma megengedi.

A Magyar Shiatsu Alapítvány indokolt esetben a tanulási költségek bizonyos részét vállalja. A támogatáshoz szükséges igénylőlap, melyet az alapítvány címére kell elküldeni, letölthető innen.

Gyülekezés minden nap 10-15 perccel a kezdés előtt!

A tanfolyam helyszíne: Nemzetközi Shiatsu Iskola 
1111 Budapest, Budafoki u. 9-11. I. em. 2.

JELENTKEZÉS:
telefonon vagy sms-ben: 70-947-4012
e-mailben: info@shiatsu.hu

 Meg akarod ismerni a shiatsut? 

>