Az iskola szellemisége

Iskolánk szellemiségének alapja a harmóniára törekvés, a mélyen átélt, személyes és hiteles spiritualitás, amely az európai hagyományokból, a keleti taoizmusból és zenből táplálkozik, ugyanakkor nem idegen tőle a józan gondolkodás, az életszerűség, a tudományosság.

Elfogadással és tisztelettel fordulunk a tanítványaink felé, őszinte hálát érzünk, amiért, taníthatjuk őket. Megmutatjuk és megtanítjuk, hogy szerintünk mi a shiatsu, de senkit nem kényszerítünk ezen elvek elfogadására. Ki-ki szabadon választhat, hogy melyik úton megy tovább, a technikák, a HKO vagy a belső elmélyülés felé. Senki hitét meggyőződését nem akarjuk átírni.

Örülünk, hogy Eszter velünk van, mert ez a szellemiség belőle árad, és egyben össze is köt mindenkit, akik tőle tanultak.

Mire fókuszálunk a terápiában és a tanításban

A shiatsu szeretete vezet bennünket. Hiszünk a megtartó, támogató-ellazító érintésben. Hiszünk abban, hogy a shiatsu különféle technikáival konkrét támogatást tudunk adni, tudjuk a változást segíteni.

A shiatsuval elsősorban embertársi támogatást adunk. Partneri viszonyra törekszünk, igyekszünk támogató, elfogadó légkört teremteni a praxisban. Az érintés erejét használjuk, az intuíció vezet bennünket. Folyamatosan reflektálunk önmagunkra, hogy jó önismerettel rendelkezzünk.

Pontosságra törekszünk, szóval és példával tanítunk, hogy hitelesek lehessünk. Fókuszunk a gyakorlaton van, beleértve a do-int és az elmélyülési gyakorlatokat is, de nagy figyelmet fordítunk a technikák pontos kivitelezésére, a meridiánok alapos ismeretére, az elméleti tudásra és a holisztikus gyógyászat megoldásaira is.

Céljaink

A terápiában a shiatsu eredeti szellemiségét szeretnénk megőrizni. A gyógyítói sikereknél fontosabb a shiatsu-gyógyász elfogadó és támogató jelenléte. A testi-lelki-szellemi harmónia megteremtésére, testi önismeretre szeretnénk tanítani partnereinket, követve fejlődésüket, útmutatást adva, s ha kérik, akár a privát életkérdésekben is támogatva őket.

A shiatsu oktatás általános célja a mindennapi érintés elterjesztése a családban, baráti közösségekben, a munkahelyen, illetve a shiatsu mint professzionális terápia megismertetése. Ennek érdekében testileg, lelkileg és tudásban is jól felkészült szakemberek képzésére törekszünk. A jól strukturált, stabil tananyagot félévekre lebontva felkészülten, a legjobb tudásunk szerint igyekszünk átadni, megtanítani, számon kérni.

Sokszínűségre törekszünk, vendégtanárokat hívunk, figyeljük és követjük a nemzetközi trendeket. Nagy hangsúlyt fektetünk a folytonosságra és az átjárhatóságra, hogy diplománk nemzetközi presztízsét növelhessük.

Gondoskodó iskola

Tudjuk, hogy vannak, akik egy új szakmát, hivatást, szeretnének elsajátítani és vannak, akik maguk miatt jönnek, mert a családjuk és saját maguk egészségét szeretnék támogatni, megőrizni. A két csoport különböző igényeit figyelembe véve, ugyanakkor a legmagasabb szakmai színvonal biztosíása érdekében követjük tanulóink fejlődését, támogatjuk őket egy átlátható feltételrendszer kidolgozásával és személyre szóló visszajelzéseinkkel.

Budapest, 2015-2016.

Madocsai Eszter, Darin Ágnes, Vászovics Nóra, Rónai Cecília, Bencze László

Sokat ülsz? Fáradt a hátad, merev a nyakad?

Támogasd a feltöltődést, lazítást, a megújulást a do-in gyakorlataival!

Töltsd le az eBook sorozatot, és kezdd el használni a do-in-t még ma!

>