Do-in széken

Mi az a do-in?

A do-in egy távolkeleti önmasszázs és mozgásrendszer, ami segíti harmonizálni az ember testi, lelki, szellemi állapotát. Maga a kifejezés japán eredetű, annyit jelent, hogy az energiát vezetni, irányítani.

A keleti orvoslás már több ezer éve leírta, hogy az ember fizikai testét, energia csatornák hálózzák be, járják át. Ezekben a csatornákban, meridiánokban áramlik az életenergia, amit kínaiul Qi-nek, japánul Kí-nek neveznek. Ez az energia élteti az ember fizikai testét. Ezt az energiát képesek vagyunk a figyelmünkkel irányítani, s ezen a tudáson alapulnak a távolkeleti mozgásrendszerek a Tai-csí, Qíkung, jóga és a do-in is.

A do-in egy nagyon egyszerű, mindenki által könnyen elsajátítható, önsegítő mozgásforma. Legfontosabb technikái a nyújtások, ütögetések, pontnyomások, légzésgyakorlatok és az önmasszázs.

A do-in lehetőséget teremt számunkra, hogy szeretetteljesebb, intimebb kapcsolatba kerüljünk a testünkkel, figyeljünk a legapróbb jelzéseire, gondoskodjunk a jóllétéért, támogassuk meg minden nap a figyelmünkkel, érintésünkkel, ne csak akkor, ha már baj van. A minden napi do-in megerősít bennünket abban, hogy a testi-lelki egészségünkért felvállaljuk a felelősséget az életünkben.

A széken végzett do-in-t azoknak ajánljuk, akik koruknál fogva már kevésbé bírják az álló gyakorlatokat, nem tudnak a földre leülni vagy onnan felállni, vagy olyan sérülésük van, esetleg műtét után vannak, ami most akadályozza őket az állásban és a földön mozgásban.

A tanárról:

Darin Ágnes

Shiatsu-gyógyász, konduktor, AMM terapeuta, cranio-sacralis és lágylézer terápiával foglalkozó szakember, a Magyar Shiatsu Társaság által elismert gyógyító. Tanulmányait 2000-2004-ig a Nemzetközi Shiatsu Iskolában, illetve 2009-ben az amerikai Uppledger Institut magyarországi CST I. II. képzésén végezte. 2009 óta a Nemzetközi Shiatsu Iskola tanára, sokéves terápiás tapasztalattal rendelkezik.

 A tanfolyam szerkezete

Bemutatkozás

1. Bemutatkozás
2. Do-in - a japán önmasszázs technika

Három gyakorlatsorozat

1.Gyakorlatok ülő helyzetben I.

2.Gyakorlatok ülő helyzetben II.

3.Gyakorlatok álló helyzetben

Melléklet - Leírás a pontokról

Akupunktúrás pontok a gyakorlatokban

ÖRÖKÖS HOZZÁFÉRÉSSEL

Az online tanfolyam ára:

5000 Ft

>