Integrált bodywork
online tanfolyam

Szeretettel köszöntünk az integrált bodywork online képzéssorozatunkon.

Szívből ajánljuk integrált bodywork kurzusainkat bármilyen bodywork modalitásban jártas szakembereknek, pl. shiatsu-gyógyászoknak vagy tanulóknak, masszázs terapeutáknak (svéd, thai, yumeiho, tui na, stb), gyógymasszőröknek, gyógytornászoknak.

Integrált

Az integrált elnevezés arra utal, hogy igyekszünk összehozni, illetve együtt alkalmazni a keleti és nyugati gyógyászatban alkalmazott bodywork koncepciókat, technikákat. Az integrált megközelítéssel a kezelések teljesebbek lehetnek, az emberi szervezetre, testre sokoldalúan, holisztikusan tudunk ránézni, ki tudjuk választani az adott emberhez illő megfelelő kezelési elveket, technikákat. Pl. adott térdprobléma esetében helye lehet mechanikus, strukturális technikának (pontosan tudom, mi a diszfunkció, és annak kezelésére kiválasztok egy adott technikát), de ugyanezt a problémát meg tudom közelíteni energetikai szempontból is, pl. akupresszúrás pontkombinációval, akár a térdtől távolabbi akupresszúrás pontok kezelésével. 

Fascia-hálózat és energetikai rendszer

Az elméleti és technikai ismeretek bővítésén belül kiemelt célunk annak bemutatása, hogy hogyan függ össze a fascia-hálózatunk a keleti orvoslásból ismert energetikai rendszerünkkel, kiemelten a meridián rendszerrel. Ez a tudás kulcsfontosságú annak megértéséhez, hogy miért lehet elérni adott testrész (pl. váll) állapotának javulását tőle távolabb lévő területek kezelésével is. 

Ezen a tanfolyamon

Az első online tanfolyamon a gerinc thoracalis szakaszának integrált kezelési lehetőségeivel ismerkedhetsz meg. Hogy miért ezzel kezdjük? Mert a mellkasi üregben találhatóak a keleti és nyugati orvoslás szempontjából is kiemelt fontosságú belső szerveink, a tüdő és a szív. Továbbá tapasztalatunk szerint sokan fordulnak segítségéért az ehhez a területhez köthető problémákkal,  pl. magas vérnyomás, lapockák közötti feszültség, fájdalom, vissza-visszatérő felső légúti fertőzések, a felső háti szakasz stressz miatti feszültsége, szorongás. Az első online tanfolyam technikai tartalma:

  • A gerinc elméleti megközelítése nyugati és keleti gyógyászati szempontból
  • Praktikus instrukciók a gyakorláshoz
  • Mikor alkalmazzuk a technikákat? Indikációk és kontraindikációk
  • A kliens kikérdezése a kezelés előtt
  • Szellemi ráhangolódás – hanganyag
  • 17 videófelvételen közel 6 órányi felvételen mutatjuk be a technikai repertoárt: előkészítő kezelés, nyújtások, ringatások, fascia munka, mobilizáció, akupresszúrás pontok, nyomástechnikák, lapocka kezelés, technikák ülve, ágyon történő kezelés, illetve a végén egy teljes kezelés bemutatása
  • Az egyes technikai csoportokhoz a videókat kiegészítendő, készítettünk rövid leírásokat is. 
  • Minden videóhoz tudsz megjegyzéseket, kérdéseket fűzni, amelyekre igyekszünk minél hamarabb reagálni.
  • Az online tanfolyam során elsajátított ismereteket workshopok formájában szervezett kontaktórák keretében lehetőség lesz tovább mélyíteni. 

Tanáraink

Darin Ágnes

Shiatsu-gyógyász, konduktor, AMM terapeuta, cranio-sacralis és lágylézer terápiával foglalkozó szakember, a Magyar Shiatsu Társaság által elismert gyógyító. Tanulmányait 2000-2004-ig a Nemzetközi Shiatsu Iskolában, illetve 2009-ben az amerikai Uppledger Institut magyarországi CST I. II. képzésén végezte. 2009 óta a Nemzetközi Shiatsu Iskola tanára, sokéves terápiás tapasztalattal rendelkezik

Gulyás Viktor

2016-ban végzett shiatsu-gyógyászként a Nemzetközi Shiatsu Iskolában. Praxisa mellett coachként és trénerként tevékenykedik. Rendszeresen részt vesz a shiatsuval és más alternatív gyógyászattal kapcsolatos továbbképzéseken. Különböző segítő szakmákban több, mint 20 éve támogat egyéneket és csoportokat a változásukban, céljaik elérésében, életük kiteljesítésében. A Magyar Shiatsu Társaság által elismert gyógyító.

ÖRÖKÖS HOZZÁFÉRÉSSEL

Az online tanfolyam ára:

49.000 Ft

Várunk szeretettel az online tanfolyamunkon illetve a gyakorló workshopokon.

Üdvözlettel: 

Darin Ágnes és Gulyás Viktor

>