Ingyenes tartalmak
Videó

Do-in - Próbáld ki most!

3 Rész

Gyakoroljon Madocsai Eszterrel!

 • Egyik tanítványunk kérdéseit, illetve az azokra adott válaszaimat szeretném itt megosztani a közzel 🙂

  Kérdés: Ha alapvetően ez egy autoimmun betegség kiváltotta folyamat és Tibornál több oldalról is több formájában is támadt, nem merül-e fel esetlegesen a Föld elemmel való foglalkozás is? Elhangzott Tibortól, hogy biztonságérzet miatt bottal jár, ami érthető a struktúra miatt, itt nem lehet ennek a lelki hátterével is foglalkozni, esetleg Masunaga szóba jöhet?

  Válasz: Abszolút lehet és érdemes is kezelni a föld elemet. A videóban az előkészítés fázisában főleg a víz elem volt hangsúlyos. A víz elemet minden kezelésnél érintem, de szoktam a föld elemmel is foglalkozni. A specifikus meridián munkánál nem én választom ki, hogy melyik meridiánnal / elemmel dolgozom. A seiki kezelésnél a 14 meridián közül az egyiken keresztül lehet leginkább kapcsolódni a gyógyító erőhöz (seikihez), és ezt a kliens kínálja fel. A kezelő “csupán” elvégzi a belső munkát, amit röviden le is írtam.
  Érdemes hozzászokni ahhoz, hogy az elmédben nem különíted el a klasszikus és a masunaga meridiánokat. Ha a lépet kezeled, akkor vedd úgy, hogy a testen bárhol tudsz lépet kezelni.

  Kérdés: Előkészítésnél a térd-csípő technikánál a csípőre hatottál, ezt a technikát bármikor, akinek egyáltalán csípő problémái vannak alkalmazhatom szabadon?

  Válasz: Igen, nagyon jó technika bárkinél, akinek a csípőjével akarsz foglalkozni. A shiatsu-ban alapvető, és igen hasznos koncepció, hogy a csípő állapota tükrözi a hormonrendszer állapotát, és ez fordítva is igaz: ha a hormonrendszerrel gond van, az előbb-utóbb megjelenik a csípőben, mint struktúrában.

  Kérdés: Miről tud nekem információt adni az, hogy a belső munka végzésekor adott visszajelzéskor hol manifesztálódik az energia? Tibornál többször elhangzott a homlok-fej-szem területe. Kell-e foglalkozni ha az egész a hozzájuk tartozó meridiánokkal nem is, de néhány pontjával? Pl. szem-máj, homlok-gyomor vagy lép, vékonybél stb.

  Válasz: Nem kell ilyen szinten foglalkozni ezzel. Az energia manifesztációja csupán arra visszajelzés, hogy megindult az áramlás, ez a kívánatos ennél a fajta kezelésnél. Érdekes, hogy gyakran előfordul, hogy teljes meridián-vonalak rajzolódnak ki a visszajelzéskor. Fontos info, hogy a seiki rendszer még bonyolultabb – legalábbis meridián-vonalak szintjén -, mint amit ti tanultok. Ebben a rendszerben minden meridián mindenhol fut, orbitális pályákon (értsd pl minden meridián átmegy a mellkason).

  Kérdés: Végezetül, mondtad, hogy sok esetben nem működik, nem válik be a belső munka a partnerrel, ilyenkor mi lehet a választási út? Esetleg több strukturális munka, ami a lazításokban, oldásokban nyilvánul meg?

  Válasz: Pontosan. Kicsit túloztam, hogy sok esetben nem működik, ez így nem igaz..igazából az szokott előfordulni, hogy egy-egy tsubo nem nyitott, ami abban nyilvánul meg, hogy a kliens nem érzi mélyen az érintést és/vagy nem indul el az áramlás. Ilyen esetben hosszabb előkészítés jó ötlet, illetve érdemes próbálkozni más tsubo területtel, illetve a másik oldallal, és később visszatérni oda, ami nem volt nyitott.

 • Pen
  >