Ingyenes tartalmak
Videó

Tanfolyamok pillanatai

8 Rész None

Tanáraink és vendégtanáraink továbbképzéseken és modulokon

Tudj meg többet!

Shiatsu III. modul

2012. október 26. Madocsai Eszter tanít

Shiatsu I. modul

2012. október 20. Darin Ágnes tanít

Shiatsu konkrét panaszokra

2013. október 20. Wilfried Rappenecker tanfolyama - részlet

Do-in tanfolyam

2013. szeptember 26. Madocsai Eszter tanít - részlet

Shiatsu IV. modul

2012. április 27-29. Harmadik hétvége: harakezelés
Vendégtanár: Gerhard Dirschl Linz/Ausztria

Előrelépés a pólyakezelésben II.

2012. március 2-3. Pólyakezelés a nyakon, a vállon és a karon
Herbert Wiesenhofer tanfolyama

Ohashiatsu alaptanfolyam

2010. május 7-9.: Ohashi tanfolyama először Budapesten

 • Egyik tanítványunk kérdéseit, illetve az azokra adott válaszaimat szeretném itt megosztani a közzel 🙂

  Kérdés: Ha alapvetően ez egy autoimmun betegség kiváltotta folyamat és Tibornál több oldalról is több formájában is támadt, nem merül-e fel esetlegesen a Föld elemmel való foglalkozás is? Elhangzott Tibortól, hogy biztonságérzet miatt bottal jár, ami érthető a struktúra miatt, itt nem lehet ennek a lelki hátterével is foglalkozni, esetleg Masunaga szóba jöhet?

  Válasz: Abszolút lehet és érdemes is kezelni a föld elemet. A videóban az előkészítés fázisában főleg a víz elem volt hangsúlyos. A víz elemet minden kezelésnél érintem, de szoktam a föld elemmel is foglalkozni. A specifikus meridián munkánál nem én választom ki, hogy melyik meridiánnal / elemmel dolgozom. A seiki kezelésnél a 14 meridián közül az egyiken keresztül lehet leginkább kapcsolódni a gyógyító erőhöz (seikihez), és ezt a kliens kínálja fel. A kezelő “csupán” elvégzi a belső munkát, amit röviden le is írtam.
  Érdemes hozzászokni ahhoz, hogy az elmédben nem különíted el a klasszikus és a masunaga meridiánokat. Ha a lépet kezeled, akkor vedd úgy, hogy a testen bárhol tudsz lépet kezelni.

  Kérdés: Előkészítésnél a térd-csípő technikánál a csípőre hatottál, ezt a technikát bármikor, akinek egyáltalán csípő problémái vannak alkalmazhatom szabadon?

  Válasz: Igen, nagyon jó technika bárkinél, akinek a csípőjével akarsz foglalkozni. A shiatsu-ban alapvető, és igen hasznos koncepció, hogy a csípő állapota tükrözi a hormonrendszer állapotát, és ez fordítva is igaz: ha a hormonrendszerrel gond van, az előbb-utóbb megjelenik a csípőben, mint struktúrában.

  Kérdés: Miről tud nekem információt adni az, hogy a belső munka végzésekor adott visszajelzéskor hol manifesztálódik az energia? Tibornál többször elhangzott a homlok-fej-szem területe. Kell-e foglalkozni ha az egész a hozzájuk tartozó meridiánokkal nem is, de néhány pontjával? Pl. szem-máj, homlok-gyomor vagy lép, vékonybél stb.

  Válasz: Nem kell ilyen szinten foglalkozni ezzel. Az energia manifesztációja csupán arra visszajelzés, hogy megindult az áramlás, ez a kívánatos ennél a fajta kezelésnél. Érdekes, hogy gyakran előfordul, hogy teljes meridián-vonalak rajzolódnak ki a visszajelzéskor. Fontos info, hogy a seiki rendszer még bonyolultabb – legalábbis meridián-vonalak szintjén -, mint amit ti tanultok. Ebben a rendszerben minden meridián mindenhol fut, orbitális pályákon (értsd pl minden meridián átmegy a mellkason).

  Kérdés: Végezetül, mondtad, hogy sok esetben nem működik, nem válik be a belső munka a partnerrel, ilyenkor mi lehet a választási út? Esetleg több strukturális munka, ami a lazításokban, oldásokban nyilvánul meg?

  Válasz: Pontosan. Kicsit túloztam, hogy sok esetben nem működik, ez így nem igaz..igazából az szokott előfordulni, hogy egy-egy tsubo nem nyitott, ami abban nyilvánul meg, hogy a kliens nem érzi mélyen az érintést és/vagy nem indul el az áramlás. Ilyen esetben hosszabb előkészítés jó ötlet, illetve érdemes próbálkozni más tsubo területtel, illetve a másik oldallal, és később visszatérni oda, ami nem volt nyitott.

 • Pen
  >