Kedvenc makrobiotikus ételeim - és amit a makrobiotikus táplálkozásról tudni érdemes

  • Online
  • Kedvenc makrobiotikus ételeim - és amit a makrobiotikus táplálkozásról tudni érdemes

Megvásárolható tanfolyam

Videó és szöveg

Videó és szöveg

Shiatsu tanfolyam

8 Rész

0% Még nem nézted meg

Készen állsz?

Kedvenc makrobiotikus ételeim - és amit a makrobiotikus táplálkozásról tudni érdemes

Megvásárolható tanfolyam

Megvásárolható tanfolyam

A makrobiotika az ételek természetét és hatását az életenergia alapján vizsgálja. Nézőpontja szerint az táplál igazán, az ad jó életet, ami önmagában is harmonikus, tehát a jin és jang erőket kiegyensúlyozottan tartalmazza. Ebben a videóban összefoglalom a makrobiotika szemléletét és ajánlásait.

Video lesson

Megvásárolható tanfolyam

Bemutatom a legfontosabb terményeket, a gabonákat, a zöldségeket, ismertetem a hatásuk különbségeit. Azokat a zöldségeket is említem, amiket inkább ne fogyasszunk rendszeresen. Szó lesz a hüvelyesekről, a gyümölcsökről és a fermentált savanyúságokról is.

Video lesson

Megvásárolható tanfolyam

Megmutatom a számomra megunhatatlan barnarizs főzését. Kétszeres mennyiségű vízzel, egy kicsi sóval forrástól számítva 35-40 perc alatt készül el. A leggyakrabban használt ízesítő a szezámmag, sóval, pirítva, és kicsit megtörve készítem.

Video lesson

Megvásárolható tanfolyam

Megtudhatod, hogy a leggyakrabban használt zöldségek milyen energiával rendelkeznek, hogyan szoktam őket aprítani, és ízletes fogást készíteni belőlük. Amikről szó lesz: petrezselyemzöld, egy pici olaj, sárgarépa, fehérrépa, vöröshagyma, karalábé, karfiol, fejes káposzta.

Video lesson

Megvásárolható tanfolyam

A vese energiáját támogató azuki bab főzése beáztatás után kétszeres vízben történik, egy kis sóval. Körülbelül egy óra kell neki, amíg megpuhul. Zöldségek és a barna rizs mellé néhány kanállal napi fogyasztásra ajánlott. A hajdina ajándéka a jang energia erősítése bennünk. Aktivitást, tartást ad és melegít. Reszelt sárgarépával megpirítom, utána háromszoros vízzel megfőzöm. A fasírt alapja a köles és hajdina együtt megfőzve, háromszoros vízben. Utána fokhagyma, petrezselyemzöld, sárgarépa kerül bele. Tojás helyett lenmagliszttel készül, és végül olajban kisütöm.

Video lesson

Megvásárolható tanfolyam

Miért is kerülendő a burgonya fogyasztása? Helyette fehérbabból, kölesből, fehérrépával és karfiollal remek köretet készíthetsz. Az íze és az állaga is hasonlít a krumplipüréhez. A paprikás csicseriborsó hozzávalói: hagyma, fokhagyma, petrezselyem, reszelt répa, beáztatott és megfőzött csicseriborsó (1 óra kell neki), pirospaprika, fehérbors, majoránna, kömény és só.

Video lesson

Megvásárolható tanfolyam

Megmutatom a család kedvenc levesének, a zöldborsólevesnek a készítését, tojás nélküli galuskával és barnarizs liszt habarással. Egyéb zöldséges és hüvelyes levesekről is lesz szó. Az erjesztett bab és gabona, a miso (miszo) a japán konyha alapjának tekinthető. Az algákkal fogyasztott miszoleves nagyszerű támogatás a mikrobiomnak. A makrobiotika elvei szerinti étkezés felszabadító, energiát adó hatású. Az egészséged megerősítésére, a jólléted megteremtésére kiváló. Ha időnként kellemetlen tüneteid vannak, bármilyen jellegűek is, ajánlom, hogy próbálj így étkezni, és figyeld meg, hogyan változtak a tüneteid, milyen lett a közérzeted. Ha valamilyen betegséged van, kérj egyéni diétát makrobiotikus szakembertől.

Video lesson
  • Sajnos nem tudom megnyitni, pedig megvettem. Segítséget kérnék. Köszönöm. Üdv: Vass Éva

  • Üdvözlöm! Az online alaptanfolyam elvégzéséről nem kapok valamit, hogy elvégeztem, vagy részt vettem rajta? Az I. modulba beiratkozáshoz ez a feltétel és sehol nem látom, hogy az online nem számit bele. Nem tudom visszanézni a tanfolyamot, azt irja: lépjek be. Be vagyok lépve. Várom válaszukat. Köszönöm

    • Kedves Szilvia! Az online alapmodul elvégzése után nem adunk tanúsítványt, de az elvégzése után beiratkozhat az I. modulra. Az online tanfolyamunkhoz való hozzáférést nem korlátozzuk sem időben, sem a megtekintések számában. A bejelentkezéshez a nevére, az email címére és az ön által megadott jelszóra van szükség.Ha továbbra sem tud belépni kérem írjon a shiatsu@shiatsu.hu címre.

  • Megvásároltam a gyakorlatsorozatot, de nem tudom megnyitni, mert mindegyiknél azt kéri hogy lépjek be; itt alól viszont a kijelentkezés aktiválható, ami azt jelenti, hogy bent volnék, vagy mégsem? Hol lépjek be? A fiókomban pedig azt írja, hogy még nincs rendelés, holott van, a száma #11622.

  • Tisztelt Cím!
    Segítséget szeretnék kérni. Eddig eljutottam 62%-ig(fókuszban a belek) , de szeretnék visszalépni, ezelőtti részekre – nyak, váll, derék, fejfájás stb. Hogyan tudom ezt megtenni? Mivel örök elérési lehetőséget kapunk a tanfolyam megvásárlásával, gondolom így visszafelé is tudnom kéne lapozni. Segítségüket köszönöm.
    Tisztelettel Török Lászlóné

    • Köszönöm, már megtaláltam, hogyan érhetem el a többi megvásárolt tanfolyamot!
      Üdvözlettel
      TörökLászlóné

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >