A shiatsu harmonizáló hatása az étkezéssel kapcsolatos problémák esetén is megtapasztalható. Az optimális testsúly visszaállításához illetve megtartásához az alább ismertetett kezeléssel segíteni tudunk magunknak vagy társunknak. Az éhség csillapítása mellett ezek a pontok támogatják a fogyókúrához szükséges lelkierőt, és belső stabilitást, jó közérzetet nyújtanak. A shiatsu kezelések mellé tanácsoljuk a főtt árpa fogyasztását, ami a gyomor teltségérzetét növeli, javasoljuk továbbá a lassú evést, a sok rágást.

A KEZELÉS MENETE A KÖVETKEZŐ:

  1. az állkapocs kezelése
  2. a fül
  3. a has kezelése
  4. a gyomor meridián a lábon
  5. pontok a lábfejen

KEZDJÜK AZ ARCON

Helyezkedjünk el kényelmesen. A partnerünk feje legyen az ölünkben, vagy ha ülve kezdjük, akkor támaszkodjon a mellkasunkhoz. Két kezünket tegyük finoman az állkapocsra, hogy lazuljon el az arc.

Az éhség csökkentésére kezeljük először az állkapocs pontjait. Lassú, óvatos mozdulatokkal keressünk az áll és az állkapocs szeglete közötti vonalon jóleső pontokat, s kezeljük ujjnyomással. Lassan kezdjük, s csak akkor mélyítsük a nyomást, ha érezzük, hogy valóban hatásos pontot találtunk. Tartsuk ki hosszan, több lélegzetvételnyi ideig.

A teljes, 9 részből álló sorozat az online tanfolyamok között érhető el.

Sokat ülsz? Fáradt a hátad, merev a nyakad?

Támogasd a feltöltődést, lazítást, a megújulást a do-in gyakorlataival!

Töltsd le az eBook sorozatot, és kezdd el használni a do-in-t még ma!

>