Shiatsu Online alapmodul

Mi a shiatsu és miben segíthet neked?

A shiatsu (siacu) a hagyományos kínai orvoslás tudására és tapasztalataira épülő alternatív gyógyító eljárás. Segít megteremteni és fenntartani testünk energiakeringésének harmóniáját, ezáltal egészségünk megtartásának, különböző fájdalmaink, betegségeink gyógyításának hatékony eszköze.

A shiatsu-terápiában alapvetően az akupunktúrás pontok és az azokat összekötő energiapályák (meridiánok) kezelése történik. A gyógyulást elősegítő változásokat nem tűszúrással, hanem érintéssel, nyomással valósítjuk meg. A megfelelő helyeken alkalmazott ujjnyomás a betegségek, tünetek kialakulásához vezető okokat igyekszik megszüntetni.

Mit tartalmaz az Online alapmodul?

 • 137 percnyi HD videó segítségével megtanulhatod a shiatsu alapkezelést
 • Gyakorolhatod a do-in mozgásformát
 • Megtanulhatod a Makko-ho gyakorlatokat
 • Kapsz egy jegyzetet az alapkezelés menetéről
 • Díjtalan részvételi lehetőséget az ÉLŐ Shiatsu alapmodulon

A tanfolyamhoz korlátlan lesz a hozzáférésed, bármikor, bármennyiszer megtekintheted az anyagot. Egy zárt Facebook csoportban lehetőséged lesz megosztani a kérdéseidet a shiatsus közösséggel. Az alapmodul elvégzése után lehet beiratkozni az I. modulra, mely legközelebb márciusban indul.

A shiatsu egyéb módszerei is fájdalommentesek, a kezelés kellemes élményt nyújt. Ez erősíti a terápia hatékonyságát, hiszen az ellazult, kényelmes állapot aktivizálja a paraszimpatikus idegrendszer regenerációs működését, s megteremti a gyógyulás feltételeit.

Az alapmodulon egy egész testet érintő, egyórás shiatsu kezelést sajátíthatsz el. Tanítunk emellett a shiatsu elméleti hátteréről, és megtanulunk az érintéssel kommunikálni, hogy többet tudjunk kifejezni vele, mint ha ösztönösen tennénk. Családi, baráti körben az alapkezelést nagyon jól tudjuk alkalmazni testi-lelki kimerültség és apró fájdalmak enyhítésére, a stresszből fakadó problémák megoldására, gondoskodásunk kifejezésére. Betegségek kezelésére természetesen nem elég az alapkezelés, ahhoz további tanulmányok szükségesek. 

A shiatsu alapkezelésről

A shiatsu alapmodulon egy egész testet érintő, egyórás shiatsu-kezelést tanulunk meg.

A kezelés első részében a partnerünk hátát és lábát masszírozzuk meg, de nem gyúrásos módszerrel, hanem különleges, nagyon kellemes ringatásokkal és nyomásokkal. A Hólyag meridiánt kezeljük, végig a gerinc mellett és a láb hátsó részén.

A második részben partnerünk karját és kezét masszírozzuk, itt a Szív meridiánt harmonizáljuk a nyomásokkal. Ezt követően a vállat és a nyakat kezeljük ülő helyzetben, olyan akupunktúrás pontokat érintve, amelyek az itteni feszültségeket, merevségeket csökkentik.

A folyamat a fej és az arc kezelésével fejeződik be.

Miért érdemes jelentkezned a Shiatsu Online alapmodulra?

137 percnyi HD videó segítségével megtanulhatod a shiatsu alapkezelést

A videók segítségével megtanulhatod a teljes shiatsu alapkezelést. A videókhoz nincs megtekintési, sem időbeli korlát. A tanfolyamhoz örökös hozzáférést biztosítunk.

Jegyzetet kapsz az alapkezelés menetéről

A tanfolyamhoz letölthető jegyzetet biztosítunk, amely az alapkezelést vezeti végig. Ezt kinyomtatva magad mellé teheted, és segédletként használhatod a kezeléshez, amíg nem rögzül a mozdulatok és testhelyzetek sorrendje és kivitelezése.

Gyakorolhatod a do-in mozgásformát

A shiatsu terápiát hagyományosan a do-in gyakorlatok otthoni végzésével egészítik ki. A do-in egy japán önmasszázs technika, amely energiakeringésünk harmóniájának helyreállítására szolgál. A gyakorlatsorozat minden mozdulata egy bizonyos meridián illetve akupunktúrás pont célzott kezelésén alapul. A do-in kitartott mozdulatok, feszítések sorozatából, légzőgyakorlatokból és önmasszázsból áll, amelyek mind a testünkben áramló életenergia - japánul kí - harmonizálására szolgálnak.

Úgy is tekinthetjük a do-int, mint aktív meditációt, amelyben mozgásgyakorlatokon keresztül harmonizáljuk és felszabadítjuk a testünkben áramló életenergiát, s ezt a harmóniát tudatosságunk vezetésével, a bennünk lévő egység megteremtésével átélhetővé is tesszük. A gyakorlatok egyszerűek, minden korosztály bátran végezheti őket, nem szükséges hozzá előképzettség. Rendszeres használatukkal fejlődik test-tudatosságunk, elérhetjük, hogy a betegségekkel, stresszel, frusztrációval szemben ellenállóak legyünk, problémáinkat könnyebben megoldjuk, jól tudjunk koncentrálni, pihenni.

Megtanulhatod a Makko-ho gyakorlatokat

A do-in rendszeren belül népszerűvé vált hét önálló gyakorlat, amelyek konkrétan a hat meridián pár és a két vezeték aktivizálására és kiegyenlítésére szolgálnak. Ezeket Makko-ho gyakorlatoknak hívjuk, egy japán do-in tanár nyomán. A szervek betegségei, komoly funkciózavarai esetén az orvos tanácsait és terápiáját kiegészíthetjük a gyakorlatok rendszeres és kitartó végzésével. A gyakorlatok végzése közben figyelmünkkel létesítsünk kapcsolatot a megfelelő szervekkel. Képzeljük el, hogy a mozdulat hatására a szervekben oldódnak a feszültségek, görcsök. Mintha megsimogatnánk őket, vagy mintha rájuk mosolyognánk. A kitartott mozdulattal támogatásunkról biztosítjuk a szerveiket, együttérzést, bátorítást fejezünk ki. Boldogság, elengedettség valósul meg a szervekben. Ilyen állapotban jobban tudják feladataikat ellátni és a hozzájuk kapcsolódó érzelmi-szellemi állapotok is jó irányba változnak. A videó alapján kipróbálhatjuk a mozdulatokat, és beépíthetjük őket a napi gyakorlásba.

Ingyenes részvételi lehetőség az ÉLŐ Shiatsu alapmodulon

Amennyiben EGY ÉVEN BELÜL eljössz hozzánk egy 27 tanórás élő alapmodulra, akkor a 39000 Ft értékű tanfolyamon ingyenesen biztosítjuk számodra a részvételi lehetőséget.

A tanfolyam tematikája

 • egy teljes alapkezelés technikáinak és menetének elsajátítása
 • a shiatsu alapvető jellegzetességei és szabályai
 • a kezelés hatásmechanizmusa
 • alapvető ismeretek testünk energia-működéséről
 • Do-in gyakorlatok (gyógyító önmasszázs és meridián-gyakorlatok)

Alapmodult év közben több alkalommal is tartunk Budapesten, így bízunk abban, hogy ki tudod használni ezt a különleges lehetőséget.

Szeretnél betekintést nyerni a tanfolyamba?

Nézd meg ezt a rövid videót!

Amire szükséged lesz:

 • Egy partnerre akit kezelhetsz.
 • Egy körülbelül 2x3 méteres térre.
 • Egy földre terített paplanra vagy matracra.
 • Néhány párnára, plédre, hogy betakarhasd a partneredet.

Gondoskodj arról, hogy ne zavarjon meg semmi titeket!

Elő alapmodulon voltak nálunk:

Közelebb kerültem ösztönös érzéseim használatához

A tanfolyam pont azt nyújtotta, amit vártam, megtanultam hogyan adhatok a családtagjaimnak, barátaimnak egy órányi ellazulást, alaposabban megismertem a shiatsu lényegét, és közelebb kerültem ösztönös érzéseim használatához.

Ebben nagyon jó tanárok segítettek, támogató, megnyugtató volt a hangulata a képzésnek.

Általában szoktak ötleteim lenni, hogy mi is kéne még, de ebben az esetben nem jut eszembe semmi, amivel még jobbá lehetne tenni a tanfolyamot. Úgy volt jó, ahogy volt, köszönöm 🙂

Trocsányi Zoltán

Egy segítő, támogató közösségben tanulhattam

Köszönöm szépen a lehetőséget.

Egy segítő, támogató közösségben tanulhattam, csodálatos, nagy tudású, lelkes oktatókkal, segítővel, tanulni vágyókkal. Jó volt adni és kapni, megtapasztalni a fejlődést, az elfogadást, a támogatást.

Eseménydús, csodálatos három nap volt.

Mójzes Erzsébet

Online Shiatsu alapmodul

A tanfolyam díja:

39.000 Ft

Amennyiben bankkártyával fizetsz, azonnal hozzáférést nyersz a tanfolyam anyagához. Ha átutalással fizetsz, az utalás beérkezését követő nap reggelén aktiváljuk a tanfolyamot.

Korrekt tervezés és pontosság

Számomra a valódi hozzáértés egyik jele volt már az alaptanfolyamtól kezdődően a jó időkihasználás, a korrekt tervezés és pontosság.

Egy hallgató

A legmagasabb fokú szakmai tudás

A legmagasabb fokú szakmai tudás érzékelhető, mindenkinek sikerült valamilyen szinten elsajátítania a tanultakat.

Egy hallgató

Gyakran ismételt kérdések

Letölthetem a videókat?

Nem, a videók nem letölthetők, megtekintésükhöz internetkapcsolatra van szükséged. A tanfolyami jegyzet azonban letölthető és kinyomtatható.

Semmiféle alapképzetsséggel nem rendelkezem, ez probléma?

Nem, az alaptanfolyamon az elejétől kezdjük a shiatsu oktatást. Később lehetőséged lesz további, az alaptanfolyamra épülő képzéseken részt venned.

Meddig férhetek hozzá a tanfolyamhoz?

Évek múltán is eléred az anyagot, nincs időbeli korlát. Örökös hozzáférést biztosítunk minden online anyaghoz.

Kapok segítséget, ha bárhol elakadok?

Minden egyes fejezetben lehetőséged van feltenni a kérdésedet a videók alatt, amelyre rövid időn belül válaszolni fogunk

Nem találom a kérdésemre a választ, hova forduljak?

Írj nekünk email-t az info@shiatsu.hu címre, és örömmel állunk rendelkezésedre.

>