Már a gyermek korai fejlődési fázisában is megfigyelhetők energetikai egyensúlytalanságok, amelyek, ha azonnal kezeljük őket, nem alakulnak súlyosabb zavarokká. Az energetikai egyensúlytalanságok a motorikus vagy szenzorikus területeken fellépő eltérésektől kezdve a későbbi tanulási zavarokig többféleképpen is megnyilvánulhatnak. Pont a csecsemőknél és a kisgyermekeknél hozhat gyors javulást egy megfelelő kezelés. Ezáltal számos ilyen gyermek számára feleslegessé válik a speciális gyerek-gyógytorna, ami a gyermeknek és szülőnek egyaránt nagyon megterhelő lehet.

A kezelés során a terapeuta a babashiatsut, a shonishint és a craniosacrális terápiát integráltan alkalmazza. A terápia magában foglalja a baba shiatsu megtanítását a szülőknek, hogy otthon is rendszeresen kezelhessék a gyermeket.

Baba shiatsu

A baba shiatsu során bizonyos meridiánok stimulálásával elérhetjük, hogy a csecsemő képessé váljon olyan mozgásokat is megcsinálni, amik korábban gondot okoztak.

Javulnak a csecsemőkori emésztési problémák, pl. az ún. “három hónapos kólika”, de egy sírós csecsemő is könnyebben megtalálja a középpontját, megnyugszik, s a kezelés hatására egyszerre jól érzi magát a fejlődéshez olyannyira szükséges hasonfekvésben, még ha ezt korábban nem is szerette.

A baba shiatsut újszülött kortól 18 hónapos korig ajánljuk.

Shonishin

A shonishin az akupunktúra egy nem invazív formája, ami speciálisan csecsemőknek és gyermekeknek szól. Japánban már az 1700-as évektől használják csecsemők és gyermekek kezelésére. Alapja a HKO, a jin-jang elmélet, az 5 elem tana. Figyelembe veszi a csecsemők fiziológiás és energetikai fejlődését.

A csecsemők energetikai rendszere még kialakulatlan születéskor. A kezelés támogatja a babák energetikai rendszerének fejlődését, az immunrendszer jó működését, a normál izomtónus kialakulását, a testi fejlődést. Számos probléma esetén ajánlott: alvászavarok, kólika, bőrkiütések, túlzott sírás, emésztési zavarok, légúti megbetegedések, fülproblémák, ágybavizelés.

A kezelés sajátossága hogy nagyon finom érintésekkel dolgozik, és maga a kezelés nagyon rövid, hiszen a csecsemők bioenergetikája nagyon gyors, ezért nem igényelnek hosszú kezelést. Tű helyett egy tompa eszközt használunk és a gyermek testén meghatározott reflexzónákon, meridiánokon és akupunktúrás pontokon simító, dörzsölő és ütögetős technikával kezelünk. A kezelés feloldja az energetikai blokkokat, segíti az immunrendszert aktiváló endorfin termelését, ami elősegíti a gyógyulást fizikai és érzelmi energetikai szinten egyaránt.

 Meg akarod ismerni a shiatsut? 

>