Naponta szenteljünk időt és figyelmet magunkra. Legyen ez természetes, mint a fogmosás. Törődjünk most egy hónapon keresztül minden nap a nyakunkkal. Ha nincs vele problémánk, akkor a lazaság, a rugalmasság megőrzését, a nyakfájdalmak megelőzését érhetjük el a gyakorlással. A számítógép előtti munka, vagy hosszan tartó vezetés közben a nyak merevségét enyhíti és még a szemet is frissíti, élénkíti a kezelés. Ha szokott fájni a nyakunk, meg fogjuk érezni a rendszeres mozgatás, a nyújtások jótékony hatását. A nyakizmok feszültsége oldódik, a nyakcsigolyák mozgékonyabbá válnak. Néhány hét után a fájdalmak csökkennek.

A NYAKSZIRTCSONT

A nyak kezelését a nap bármely szakában, munka közben egy rövid szünetet tartva, széken ülve is végezhetjük. Kezdjük a nyakszirtcsont ütögetésével. A fejet kissé hajlítsuk előre, és ujjvégekkel kopogtassuk meg a fej hátsó-alsó csontját.

Járjuk be ennek a területnek minden kis részletét. Az impulzusok ne legyenek túl erősek, de gyengék se! Érzékeljük a csont jóleső, felszabadító rezgését.

A teljes, 8 részből álló gyakorlatsorozat az online tanfolyamok között érhető el.

 Meg akarod ismerni a shiatsut? 

>