január 4

A shiatsu, mint új hivatás

0  hozzászólás

Az új év kezdetén talán elgondolkozol, hogy a napi aktivitásodon változtatni kellene. Esetleg felmerül, hogy szívesen abbahagynád a mostani munkádat, és mást keresnél. Ha nem azt a munkát végzed, amit szeretsz és örömöt okoz, az hosszú távon rányomja a bélyegét a közérzetedre, az életerőd állapotára. Nem is beszélve az olyan foglalkozásokról, amelyek egész napra az íróasztalhoz kötnek, vagy amelyek folyamatos stresszel járnak.

Mit szólnál egy olyan munkához, ami kifejezetten egészséges, stressz-mentes, és amivel ráadásul másokon is segíthetsz?

Próbáld meg a shiatsut! Egy év múlva már el is kezdheted a praxisodat.

Lehet, hogy jobban illene hozzád, mint amit most csinálsz. Nagyon sokan jönnek a tanfolyamainkra a vállalati szféra dolgozói, vagy hivatalok munkatársai, programozók, közgazdászok. Ők szinte egész nap a gép előtt ülnek, csak a billentyűzetet érintik. 😟 Új lehetőséget keresnek, szeretnének a személyiségükhöz jobban illő tevékenységet folytatni.

Ha belevágsz, a tanulás első hétvégéje után máris hasznosíthatod a tudásodat a körülötted élők körében. Milyen nagy szükség van arra manapság, hogy a jó közérzetet, az egészséget meg tudjuk támogatni. Az egészségügy lehetetlen állapota kiszolgáltatottá tesz mindenkit. Meg kell előzni a komolyabb betegségeket. Erre a shiatsu rendkívül alkalmas. A gyógyszerfogyasztás is csökkenhet, ha a fájdalmakat, megfázásos tüneteket, emésztési problémákat már az első pillanatban enyhíted a kezelésekkel. A családod, baráti köröd rendkívül hálás lesz érte.

Egy év tanulás után pedig elkezdheted hivatásként alkalmazni a shiatsut. Akkor még nem leszel shiatsu-gyógyász, ahhoz még egy év képzésre lesz szükséged, de közben már jövedelmed lesz belőle.

Tedd meg most az első lépést! Máris elkezdheted a shiatsu tanulását.

Szívesen megosztom veled, mit is adott nekem a shiatsu, azon kívül, hogy jó megélhetést.

Önismeret, képességek

A shiatsuval való foglalkozás egyik legszembetűnőbb eredménye, hogy milyen nagy hatással van az önismeretem fejlődésére. Megtapasztalom az értékeimet, az erősségeimet, ugyanakkor a határaimat, gyengeségeimet is. Ezek tudatosabbá válása segít az életem minden területén, általuk olyan képességekkel gazdagodom, amelyek támogatnak minden téren. Ilyenek a koncentrált figyelem, az intuíció megfelelő használata, az egészleges, művészi hozzáállás, a kreativitás, elfogadás, belátás.

Öngyógyítás

Azáltal, hogy a shiatsuhoz kapcsolódóan megtanulom a do-in gyakorlatokat, saját egészségemet is egyensúlyban tudom tartani. Minden tanfolyami nap do-in gyakorlatokkal indul, így rendszeresen, naponta tapasztalhatom jótékony hatását.

Segítés

Segíteni tudok a körülöttem élőknek különböző fájdalmak, rosszullétek, enyhébb betegségek esetén. Főleg a derék- vagy hátfájás, a váll feszültségei gyakoriak, ami shiatsu kezeléssel remekül megszüntethető.

Testtudatosság

A kezelésektől, amiket folyamatosan kapok a tanfolyamon a társaimtól, mélyebb kapcsolatba kerülök a saját testemmel. Folyamatosan érzékelem a finom változásokat, testem jelzéseit, s ezáltal fejlődik a testtudatosságom.

Testmozgás

A shiatsu gyakorlása közben aktív testmozgást végzek, nap mint nap egyfajta könnyed edzésben vagyok. Eleinte nekem is nehéz volt a földön mozogni, a tanulás kezdeti fázisában sokszor volt a derekamon, a csípőmnél izomlázam, volt, hogy a térdem is fájt. Olyan izmaimat kellett használnom, amelyek a mindennapi mozgáskor nem aktívak. De hamar elmúltak a kezdeti nehézségek, és örömmel tapasztaltam, hogyan lazulnak az ízületeim. Idővel egyre könnyebbé vált a kézen támaszkodás, térdelés, sarkon ülés.

Öröm

A kezelést csinálni örömteli, felemelő érzés, a shiatsu aktív meditációnak is tekinthető, amelyben én magam is feltöltődöm. Valóban nem csak kapni, adni is jó!

Kommunikáció

A kezelések révén erősíteni, javítani tudom a kapcsolataimat a körülöttem élőkkel, megújul velük a kommunikációm.

Önkifejezés

Az érintéssel kifejezhetem a gondoskodásomat, figyelmességemet, szeretetemet. A shiatsu egy nagyszerű lehetőség erre a családban, baráti körben, ráadásul szavak nélkül, teljesen egyszerűen működik.

Ismeretek

A tanfolyamokon rengeteg ismeretet kapok, többek között a testem működéséről, a keleti szemléletmódról, a konvencionális és a kínai orvoslásról, a betegségekről.

Az alapmodul online is elvégezhető.


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj első kézből az újdonságokról és friss hírekről!

>