május 9

Vegyünk új lendületet a fa elem erejével

3  hozzászólás

A Fa elem derekán járunk, használjuk ki életünkben a benne rejlő hatalmas erőt, potenciált!

Ha szeretnénk pontosan megérteni egy elem lényegiségét, sokat segít, ha elképzeljük a formát, ahogy a természetben megjelenik. Képzeljünk el egy szép, sudár, virágba borult fát, ami kedves a szívünknek, ami örömmel tölt el bennünket, ha csak rágondolunk is. Gyökereivel stabilan kapaszkodik a földbe, ágaival az ég felé törekszik, színes virágai magát az életet ünneplik, és az örök megújulást hirdetik. Ez a bennünk élő fa jelképezi azt a lényünk mélyén szunnyadó Fa energiát, ami ilyenkor tavasszal, mintegy felébredve a téli álmából, új tettekre sarkall minket, ha tudatosan teret adunk a növekedésének.

A Fa elem lényege a növekedés és fejlődés, ami egy meghatározott cél érdekében tervszerűen, tudatosan történik. A tervező a Fa elem jin szerve, a máj, a cél érdekében szükséges döntéseket a Fa elem jang szerve, az epehólyag energiája mozgatja meg bennünk, s ő egyben a kivitelező is.

Ez az időszak megtámogat bennünket abban, hogy új célokat tűzzünk ki, hogy egy világos képet alkossunk magunkban arról, hogy mit szeretnénk elérni, kellő reménnyel képes minket eltölteni, hogy lesz elég erőnk a megvalósításhoz, s megsegíti, hogy megtervezzük az ehhez szükséges lépéseket.

Ahogy egy egészséges fának kellő rugalmassággal és szilárdsággal kell rendelkeznie ahhoz, hogy az időjárás viszontagságait a szelet, az orkánt, a viharokat elbírja, ugyanígy, ha a bennünk működő fa elem harmonikus, akkor terveinket rugalmasan tudjuk alakítani az életünket átszövő változások függvényében.

Mit tehetünk annak érdekében, hogy megtámogassuk a bennünk lévő Fa elemet?

Álmainkat, vágyainkat fogalmazzuk meg minél pontosabban, ne csak írásban, hanem képekben is, hiszen csak azt a célt leszünk KÉPesek megvalósítani, amiről világos KÉPet tudunk alkotni.

Legyünk aktívak, kreatívak, alakítsunk ki életünkben új szokásokat. Nézzünk új szemmel a környezetünkre, helyzetekre, emberekre. Erősítsük meg a jövőképünket.

Éljünk összhangban a tavasszal, töltsünk minél több időt a természetben, figyeljük meg, ahogy újjászületik, virágba borul, s folyamatosan egyre zöldebb, színesebb és pompásabb lesz. Mozogjunk többet, növeljük rugalmasságunkat nyújtó gyakorlatokkal.

Étkezésünkkel támogassuk meg a májat és az epehólyagot. Együnk zöld színű zöldségeket, spenótot, szárzellert, medvehagymát, újhagymát, rukkolát, csírákat. Együnk minden nap meleg ételt, párolt vagy gőzölt gyökérzöldségeket, főtt gabonákat, főzelékeket.

Aludjunk eleget, a máj energetikai csúcspontján 1 és 3 óra között mindenképpen pihenjünk, feküdjünk, mert csak ebben a helyzetben tud a máj regenerálódni, megújulni s maradéktalanul elvégezni  méregtelenítő munkáját.

S végül, de nem utolsó sorban, szabaduljunk meg a lelki, szellemi mérgeinktől, engedjük el a bennünk lévő haragot, rendezzük sérült kapcsolatainkat.

Ha bármilyen kérdésed adódik, örömmel fogadom a hozzászólásod!

Darin Ági


  • Nagyon köszönjük Ági! Gyönyörűen, lényegretörően foglaltad össze! Megyek is futni, közben vizualizálom a jövőképem, aztán nyújtok egy jót do-innal.👍😊

  • Rengeteg időt töltök a szabadban, zöld színű gyűjtőbe zöld színű gazt gyűjtök, közben rengeteg nyújtógyakorlatot végzek. / vicc volt/ Ágnes nagyon jól fogalmazol, öröm volt olvasni.

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Iratkozz fel a hírlevélre!

    Értesülj első kézből az újdonságokról és friss hírekről!

    >